španjolac slavi

Carlos Alcaraz u noćnoj drami pobijedio Marina Čilića i ušao u četvrtfinale US Opena!

06.09.2022 u 07:47

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač, Marin Čilić poražen je u osmini finala posljednjeg Grand Slama sezone. Mladi Španjolac Carlos Alcaraz slavio je sa 3:2 u setovima, a meč je završio u 2 sata i 22 minute iza ponoći po lokalnom vremenu.

Marin Čilić - Carlos Alcaraz 2:3 (4:6, 6:3, 4:6, 6:4, 3:6)

  • Meč je trajao 3 sata i 53 minute, a završio je u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu
  • Alcaraz servira za meč; brzo je stigao do 40:0, a odmah je iskoristio prvu meč loptu za konačnih 6:3
  • Čilić više nije imao pravo na krivi korak, a nije ga niti napravio te je smanjio na 3:5
  • za Španjolca nema problema; iako je Čilić stigao do 30:30, gem je ipak pripao Alcarazu i sada vodi 5:2
  • Čilić se ne predaje; smanjuje zaostatak na 2:4
  • Alcaraz ne posustaje, sada vodi 4:1
  • Španjolac je u četvrtom gemu stigao do 0:40, a potom i breaka za 3:1
  • moramo napomenuti da je sada u New Yorku 2 sata ujutro... ali tenisači su itekako budni
  • Alcaraz je u još jednom izjednačenom gemu uspio zadržati svoj servis te povesti 2:1.
  • Čilić je odlično otvorio odlučujući set, oduzevši servis mladom Španjolcu. Međutim, nije dugo trajalo Čilićevo veselje, jer Alcaraz je odmah uzvratio istom mjerom za 1:1.

--------------------------------------------------------------

Marinu Čiliću i 14 godina mlađem Španjolcu ovo je četvrti međusobni okršaj, a do ovog okršaja Alcaraz je vodio 2:1.

Dvoboj je, kao što se i očekivalo, bio vrlo zanimljiv. Puno ga je bolje otvorio Čilić jer u prvom je setu odmah oduzeo servis Španjolcu i poveo 2:0. Međutim, uporni Alcaraz nije se predavao, te je bez izgubljenog poena odmah uzvratio Čiliću i smanjio na 1:2. Servis je očito 'štekao' u tim trenucima i jednom i drugom, pa je Čilić i u četvrtom gemu skoro oduzeo servis protivniku. No, Alcaraz je smogao snage te je izjednačio na 2:2, a onda odmah još jedno oduzeo servis Međugorcu za potpuni preokret. S tom prednošću, Španjolac je set priveo kraju te ga nakon 50 minuta i osvojio rezultatom 6:4.

  • +11
Marin Čilić - Carlos Alcaraz (US Open, osmina finala) Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES

Drugi set opet je ponudio puno preokreta. Alcaraz ga je otvorio oduzetim servisom, i činilo se da bi to mogao značiti kraj za Čilića. Međutim, Marin je odmah uzvratio istom mjerom, izjednačio na 1:1 i prebacio u brzinu više, jer potom u sljedeća dva gema nije izgubio ni poena, te je poveo 3:1. Na svom servisu izgubio je tek poen, pa mu je to donijelo i visokih 4:1. Bila je to razlika koju Čilić nije propustio pa je sa 6:3 stigao do izjednačenja u setovima.

Treći set oba su tenisača otvorila bez izgubljenih poena na početnom udarcu. I sve je izgledao puno mirnije, odnosno do sam završnice seta, kada je Alcaraz stigao do 0:40, iskoristio drugu break loptu i riješio tu dionicu igre sa 6:4 u svoju korist.

U četvrtom setu vrlo slična situacija kao i u trećem setu. S time da je sada Čilić bio taj koji je prvi došao do break prilike, te ju je iskoristio u devetom gemu za vodstvo 5:4. Istina, na svom servisu Čilić je imao dosta posla, ali na kraju je dobio set sa 6:4, pa će o pobjedniku odlučivati peti set.