MOTIVIRANI KK ZAGREB

Uzdrmana Cibona i trener Lutz žele Final Four kupa

08.01.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Nakon poraza od Partizana u ABA ligi te naglog odlaska iz kluba sportskog direktora Nikše Prkačina, Cibonu u srijedu (18 sati) čeka četvrtfinalna utakmica u Kupu Krešimira Ćosića protiv KK Zagreb u Trnskom

Nakon prošlogodišnjeg šoka na Višnjiku, kada je Goran Vrbanc ubacio 44 poena za pobjedu koja je klub iz Zadra odvela na Final Four, trener Cibone Danijel Lutz izvukao je pouku.

Igrom slučaja prije 12 mjeseci također je kao glavni trener vodio Cibonu i može se očekivati kako će 'vukovi' sa 100 posto ući u utakmicu protiv drugoplasirane momčadi A-1 lige koju vodi iskusni Danijel Jusup

'Utakmica protiv Zagreba nam je u središnjem fokusu što se tiče natjecanja i moram reći kako u ovom trenutku ne razmišljamo o susretu protiv Krke. Budući da lani nismo bili na završnici Kupa, ovaj puta ne namjeravamo ponoviti iste pogreške', kazao je Lutz.

Nekoliko riječi Lutz je rekao i o protivniku:

'Zagreb je najozbiljniji protivnik s kojim smo se mogli sresti u ovom trenutku, tako ga i prihvaćamo. Ako i bude pogrešaka u igri s naše strane, želja je da ih nadoknadimo s maksimalnim pristupom i enormnom energijom. Ne želimo si praviti probleme u toj utakmici. Zagreb je momčad koja ima sjajnog trenera, a moram reći kako smo dosta gledali Zagreb te vidjeli koliko su agresivni i dobro istrenirani. Ovo će za sve igrače Zagreba biti utakmica sezone jer će imati nevjerojatnu motivaciju', dodao je Lutz koji je na presici uoči utakmice nekoliko riječi kazao i o bivšem NBA igraču Smushu Parkeru kojem uskoro istječe jednomjesečni ugovor.

Kako sada stvari stoje, teško da će Parker u dresu Cibone dočekati kraj sezone…

'S Parkerom smo u razgovorima, situacija je takva da on onakav kakav je bio u Beogradu nije iskoristiv. Vidjet ćemo što će biti s njim, očekivali smo da ćemo odluku moći donijeti nakon Partizana, ali morat ćemo je odgoditi s obzirom na tržište i našu ograničavajuću situaciju što se tiče financija. Njegova situacija bit će poznata nakon utakmice sa Zagrebom', završio je Lutz.