FIFA_SP_2018.svg

SP RUSIJA 2018.

Utakmicu Hrvatska-Argentina sudi Uzbekistanac kojeg jako dobro zbog ovog detalja pamti Ante Rebić!

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 21.06.2018 11:42
  • Objavljeno 21.06.2018 u 09:54
Bionic
Reading

Uzbekistanac Ravšan Irmatov (40) sudit će utakmicu 2. kola D skupine svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Argentine (20.00) koja se u četvrtak igra u Nižnji Novgorodu.

Irmatov je dobro poznat hrvatskim reprezentativcima, a posebno Anti Rebiću kojeg je prije četiri godine na svjetskom prvenstvu u Brazilu isključio u susretu zadnjeg kola protiv Meksika (video pogledajte OVDJE).

Rebić je 'pocrvenio' u 89. minuti, a Hrvatska je tu utakmicu izgubila 1:3 i potom se vratila kući već nakon natjecanja po skupinama.

Krilni igrač hrvatske vrste i njemačkog bundesligaša Eintrachta upravo se na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči puta u Nižnji prisjetio tog isključenja.

Izvor: tportal.hr

'Mislim da nakon toga više nikada nisam isključen', kratko je kazao Rebić, prema Fifi najbrži hrvatski igrač, koji je neoprezno udario igrača Meksika u želji da dođe do lopte.

Argentincima je sudio dva puta, obje utakmice na svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi. Sudio im je ogled protiv Grčke u skupini koju su 'Gauči' dobili 2:0, te susret protiv Njemačke u četvrtfinalu u kojem je 'elf' slavio 4:0.

U Rusiji će nastupiti na svom trećem svjetskom prvenstvu. U Južnoj Africi je vodio ukupno pet utakmica, a prije četiri godine četiri susreta.

Četiri puta je bio najbolji azijski sudac, a vodio je i finala klupskog svjetskog prvenstva 2008. i 2011. godine.

Atmosfera uoči utakmice Hrvatska - Argentina (20 sati) u Nižnji Novgorodu Izvor: tportal.hr
  • +20
Zadnji trening hrvatske reprezentacije pred utakmicu s Argentinom Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal