MAXtv PRVA LIGA

Utakmica apsurda, u koju 'lokosi' ulaze bez najboljih igrača

13.03.2016 u 09:11

Bionic
Reading

Teško je nabrojati sve razloge zbog kojih današnja utakmica Dinama i Lokomotive (15 sati) nema previše smisla. Zbog lošeg terena u Kranjčevićevoj su se klubovi dogovorili da zamijene domaćinstva, trener Lokosa će očito odmarati neke glavne igrače,.... A, Dinamu je pobjeda imperativ

Teško je napisati smislenu najavu utakmice koju krasi toliko apsurda. Svima je poznat odnos Dinama i Lokomotive u kojem potonji vjerno služe Modrima kao poligon za razvoj igrača i sigurnih 12 bodova svake sezone. Incestuozni odnos ova dva kluba svaki put dobije neku novu dodatnu dimenziju koju bi teško bilo objasniti nekome tko ne prati HNL. Osvrnut ćemo se ovaj put na dvije, pa ćemo kasnije pristupiti najavi kao svakoj drugoj.

1) Dinamo i Lokomotiva su se dogovorili da zamijene domaćinstvo. Utakmica se trebala igrati u Kranjčevićevoj, no kako bi tamo zbog lošeg travnjaka teško igrali lepršavo, dogovorili su se prebaciti susret u Maksimir. Prvi je problem što je teren znao biti i lošiji u nekim prethodnim susretima u Kranjčevićevoj, no za druge ekipe nije bilo mogućnosti prebacivanja domaćinstva. Drugi je problem što bi tako zadnje kolo u isto vrijeme na istom stadionu trebali igrati Lokomotiva - Dinamo te Zagreb - Hajduk. Kako postoji mogućnost da će se pitanje prvaka odlučivat u tom susretu, realnim se čini da Dinamo i Loksa opet odigraju u Maksimiru. Iako, ruku na srce ta situacija bi na koncu bila beninga u odnosu na sve što smo se nagledali kod ova dva kluba.

2) 'Zašto bih se ja nekome morao pravdati ako Andrijašević i Grezda neće igrati', rekao je trener Lokomotive Sreten Ćuk.

Dvoznak.com

Adresa za pametno klađenje. Najave svih današnjih utakmica nađite OVDJE


Realno, ne mora se pravdati nikome, međutim čudno je kako se redovito uoči Dinama pojave neke situacije zbog kojih ponajbolji igrači Lokse ne mogu igrati. Andrijašević je navodno lakše ozlijeđen, Grezdu muče privatni problemi zbog neplaćenih prireza, poreza...što li već može mučiti mladog sportaša da ne igra ovako važnu utakmicu.

I tako iza Dinama je još jedna pobjeda uz prilično skromnu partiju. Bili su bolji od Slaven Belupa uz veliku pomoć suca Gabrila. On nije dosudio čisti kazneni udarac za Slaven, a vjerojatno propustio isključiti jednog do dva igrača Dinama. Ako znamo da je Dinamo pobijedio minimalnim rezultatom, onda vjerojatno možemo zaključiti kako je sudac utjecao na konačan rezultat. Njegovo suđenje je označeno lošim, kao i još nekolicine prije njega. Ali, Dinamu osvojene bodove nitko nije i neće uzeti. Dapače, danas pričamo o lijepoj seriji i pet proljetnih pobjeda u nizu.

'Čeka nas nova utakmica, nova obaveza i cilj su nova tri boda. Želimo nastaviti seriju pobjeda, zadržati prednost koju imamo i što se bolje pripremiti za ono što nas čeka dalje', rekao je trener Mamić u najavi.

Modri u gradskom derbiju ne mogu računati na kartoniranog Stojanovića, ali se zato u kadar vraćaju Sigali, Antolić i Soudani

'Imaju dobru ekipu i rezultate. Poletni su, brzi i 'živi' tako da trebamo biti jako oprezni. Rezultatski smo ih uvijek dobili, ali nikada nisu to bile jednostavne utakmice i moramo biti jako dobri', komentirao je Mamić snagu suparnika te u vezi sastava otkrio kako neće biti 'čuvanja za Hajduk':

'Ovo je prvenstvo, nemamo pravo na krivi korak i igrat će najbolji mogući sastav'.

Lokosi nemaju nikakav rezultatski imperativ, pa u današnji dvoboj ulaze bez pritiska. Trener Ćuk ističe kako je sve moguće:

'Zadnji put smo im sat vremena dobro parirali, polako ih je hvatala nervoza. Onda smo primili pogodak poslije naše pogreške i Dinamo nas je dokrajčio'.

Nećemo potencirati raniju priču o značaju Andrijaševića i Grezde, no dodat ćemo tek da su Lokosi zadnji put parirali dok su njih dvojica bila na travnjaku (Grezda je uostalom i zabio taj jedan pogodak).

Dok se njih dvojica službeno vode kao upitni, sigurno zbog kartona neće biti lijevog beka Barišića te veznjaka Pamića. Od ranije je out Begonja.

'Ako dobijemo Dinamo znam da će se pričati da su nam pustili da budemo treći ili četvrti, ako izgubimo reći će ovo... To je sve sfera birtijaških razgovora, a ne sportskih djelatnika koji najavljuju utakmicu', zaključio je Ćuk.

I u pravu je. Samo se treba zapitati tko je tu priču udaljio od sporta...