BRAVO

Uspjeh karijere hrvatske judašice i to točno godinu nakon operacije

22.03.2024 u 17:29

Bionic
Reading

Već prvog dana judo IJF Grand Slama u Tbilisiju Ana Viktorija Puljiz iz Solina pobrinula se za sjajne vijesti osvojivši srebrnu medalju i 700 bodova na svjetskoj rang ljestvici

U finalu kategorije do 52 kg Puljiz je izgubila meč protiv predstavnice Španjolske Ariane Soler nakon 40 sekundi produžetaka.

"Ne mogu stvarno reći ništa drugo nego da sam sretna. Točno je godina dana od kada sam se vratila nakon operacije ramena na tatami i napokon je došlo vrijeme da osvojim medalju. Jer sam uvijek tu nekako među prvih sedam u finalnom bloku i napokon da sam napravila stepenicu više", kazala je nakon finala Puljiz.

Zadovoljstvo nakon ovakvog rezultata nije krio niti glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov koji je prokomentirao rezultat i korak bliže prema igrama u Parizu.

"Točno prije godinu dana je Viki počela trenirati nakon duge i teške ozljede. Nakon godinu dana ima dva sedma, jedno peto i jedno drugo mjesto na svjetskoj judo turneji. Jako sam zadovoljan iako mi je jako žao finala, imam osjećaj da je bila puno bolja od protivnice, ali jedan mali dio se u golden score-u dogodio kada je Viki napala i ona jednostavno kontrirala i bacila Vikicu. Izgubili smo to finale, jako sam zadovoljan s prikazanim i sad je jako malo dijeli od Olimpijskih igara".

Za 22-godišnju Solinjanku ovo je bilo prvo finale na Grand Slamu. Sjajan je ovo rezultat za Puljiz uoči nadolazećeg Europskog prvenstva u Zagrebu i dodatna motivacija da ponovi rezultat iz 2022. godine kada je bila na postolju EP-a.

Sutra na tatami izlaze Katarina Krišto (-63kg) i Barbara Matić (-70kg).