BLAGOSLOV UEFE

Uskoro još hrvatskih sudaca na utakmicama Lige prvaka

24.11.2011 u 14:01

Bionic
Reading

redsjednik i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković i Zorislav Srebrić u četvrtak su i službeno potpisali ulazak u članstvo UEFA-ine sudačke konvencije o obrazovanju i orgaiziranju sudaca koje je HNS-u odobrio Izvršni odbor UEFA-e na svojoj sjednici održano 22. i 23. rujna

HNS je tako postao 25. članica UEFA-e koja je potpisala ovu konvenciju koja je ustvari "unificirani program za obrazovanje i organizaciju suđenja, te promociju uloge nogometnih sudaca u cilju poboljšanja kvalitete svih dužnosnika na utakmicama svih razina natjecanja".

'Naš mentor bio je Škot Donald McVicar koji je dvije godine pratio razvoj naše sudačke organizacije i nakon njegovih pozitivnih ocjena mi smo dobili dopuštenje za pristupanje. Potpisivanjem Konvencije naša sudačka organizacija će od UEFA-e dobiti potrebna sredstva za novu tehniku, aparaturu i školovanje', rekao je predsjednik Sudačke komisije HNS-a Željko Širić.

Naglašeno je kako rad sudačke organizacije u HNS-u podliježe kontroli UEFA-e i to svake dvije godine.

'S obzirom na kvalitetu sudaca koje imamo, ovo potpisivanje se trebalo i ranije dogoditi. Izvještaji koje dobijamo o njihovom suđenju u međunarodnim natjecanjima uvijek su savršeni', rekao je predsjednik HNS-a Vlatko Marković, a član sudačke komisije Blažek hrabro je dodao.

'Nadamo se da će, uz Strahonju, biti sve više naših sudaca na utakmicama Lige prvaka i reprezentacija'.