ISTRAGA

Uskoro će se sve znati o Schumijevoj nesreći!

06.01.2014 u 16:42

  • +13

Obitelj, prijatelji i navijači u posjeti Schumacheru

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Paul Gilham/Getty Images

Bionic
Reading

Ured francuskog državnog tužiteljstva u Albertbilleu pokušava utvrditi okolnosti nesreće u kojoj je sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher zadobio teške ozljede glave…

Rezultati istrage koja se provodi bit će javnosti obznanjeni na konferenciji za novinare koja će se održati u srijedu u 11 sati, izjavio je lokalni tužitelj Patrick Quincy.

Nešto više od tjedan dana nakon nesreće na skijalištu u Meribelu u francuskim Alpama, legendarni 45-godišnji vozač Formule 1 i dalje je u induciranoj komi, u kritičnom stanju.

Schumacherova obitelj istražiteljima je dala kacigu s kamerom koju je nosio Schumacher u trenutku nesreće.


Prema riječima neimenovanog njemačkog turista, koji tvrdi da je snimio Schumachera kako pada i zadobiva ozljedu glave, njemački automobilistički as skijao je 20-ak kilometara na sat u trenutku nesreće.

'Sve se dogodilo vrlo sporo. Skijao je 20 km/h, ne više od toga', rekao je svjedok za njemački Der Spiegel, koji navodno ima u posjedu snimku nesreće.

Spomenuti svjedok navodno je snimao svoju djevojku kako skija, a u pozadini mu je u kadar ušao Schumacher i njegov pad, odnosno udarac glavom u stijenu.

Nakon dvije hitne operacije, Schumacher je i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Michael je najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena