LUDA ZAVRŠNICA

Urugvajci: Platili smo visoku cijenu; Ganci: Mislim da bismo ih 'ubili', ako mi ne možemo dalje, ne dajmo niti njima!

Bionic
Reading

Nogometaši Urugvaja u susretu 3. kola skupine H svladali su Ganu sa 2:0 na stadionu Al Janoub, ali se ipak nisu plasirali u osminu finala Svjetskog prvenstva. Susret su prokomentirali akteri iz obje reprezentacije

Strijelac oba gola bio je Giorgian De Arrascaeta (26, 32). Urugvaj je ovom pobjedom stigao do četiri boda, ali jednak učinak ostvarila je i Južna Koreja zahvaljujući iznenađujućoj 2:1 pobjedi protiv Portugala u drugom susretu ove skupine, pa je o prolasku dalje odlučivala razlika pogodaka. Tu je uspješnija bila Južna Koreja s gol-razlikom 4-4, dok je Urugvaj imao gol-razliku 2-2, a uspješnijom se smatra reprezentacija koja je postigla više golova. Prvo je mjesto sa šest bodova osvojio Portugal, dok je Gana ostala posljednja s tri boda.

'Nema sumnje kako smo učinili sve što smo mogli, ali konačni rezultat nije ovisio o nama. Tužni smo jer smo platili visoku cijenu', rekao je strijelac oba gola za Urugvaj Giorgian de Arrascaeta.

'Kroz 80 minuta imali smo rezultat koji nas vodi dalje. Imali smo brojne šanse osigurati se, ali na kraju to nije bilo moguće. U posljednjih nekoliko minuta propustili smo četiri do pet prilika', dodao je urugvajski izbornik Diego Alonso.

  • +18
Gana - Urugvaj, SP u nogometu, 2.12.2022. Izvor: EPA / Autor: NOUSHAD THEKKAYIL

Ganski branič Daniel Amartey imao je drugačije viđenje dvovoja:

'To je nogomet, događa se. Da smo zabili kazneni udarac mislim da bismo ih 'ubili'. No, promašili smo i utakmica se promijenila. Znali smo da Urugvaju treba pogodak u posljednjim minutama za prolazak, ali suigračima sam rekao: 'Ako mi ne možemo dalje, ne dajmo niti njima'. Za mene je to bilo važno, ali ne zbog 2010. Mi smo nova generacija, oni iz 2010. više ne igraju. Bilo je ovo moje prvo SP, mnogo sam naučio. Kvalificirat ćemo se i za sljedeće i bit ćemo bolji.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal