ISKUSTVO JE (NE)BITNO

Upoznajte pet mladića koji bi mogli odlučiti Ligu prvaka!

23.04.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Iako će mnogi reći kako u ključnim utakmicama često presudi iskustvo, upravo bi mladi igrači, koji i dalje spadaju u kategoriju U-21, mogli presuditi neke od dvoboja polufinala Lige prvaka (MAXtv, Arenasport 1, UTO i SRI, 20.45). Našli smo petoricu koji bi to mogli napraviti…

Svaki od polufinalista Lige prvaka ima u svojem kadru barem jednog mladog igrača koji bi mogao biti ključ njihovog uspjeha, iako su tek na početku svojih karijeri. Ovo su oni…

David Alaba, 20, lijevi bočni
Klub: Bayern Munchen

Mladi Alaba već je prošle sezone pokazao o kakvom se igraču radi, pošto je sa samo 19 godina osigurao mjesto u početnoj postavi Bayerna. Ove sezone, uglavnom u tandemu s Riberyjem, izluđuje po lijevoj strani protivničke obrane, a usput je dovoljno motoričan kako bi na vrijeme pokrio sve rupe odotraga. Iako ima neke tehničke manjkavosti, zbog izuzetno brzine i prodornosti, ali i fizičke snage, Alaba se uspio dokazati ove sezone kao možda i najbolji lijevi bočni igrač najprestižnijeg europskog natjecanja.

Mario Götze, 20, ofenzivni vezni
Klub: Borussia Dortmund

Kako je gotovo cijeli proljetni dio prošle sezone bio ozlijeđen, nitko nije mogao predvidjeti kao kakav će se igrač mladi Götze vratiti ove sezone. A vratio se kao ključni čovjek ekipe koja je došla do polufinala, a na tom je putu podijelio čak sedam asistencija, samo Zlatan Ibrahimović ima više u Ligi prvaka. Lakoća pokreta, savršeni dribling te nesebičnost ono su po čemu se ističe na terenu, a svojom igrom podiže igru i svojih suigrača, pa će braniči Reala morati na njega obratiti posebnu pažnju.

Igrač Dortmunda Mario Goetze

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.



Xherdan Shaqiri, 21, ofenzivni vezni
Klub: Bayern Munchen

Još je prošle sezone u dresu Basela pokazao da je igrač dorastao ovom natjecanju kada je bio najbolji igrač svoje ekipe u odlučujućoj 2:1 pobjedi na domaćem travnjaku protiv Manchester Uniteda. Ove godine ne dobiva puno minuta u ovom natjecanju, ali je zato u Bundesligi, pogotovo tijekom proljeća, pokazao da u Bayernu mogu na njega najozbiljnije računati. Ovaj Švicarac kosovskog podrijetla visok je samo 169 cm, ali je strašno okreten, igra na oba krila, a podjednako je opasan kao strijelac i asistent.

Cristian Tello, 21, lijevo krilo
Klub: Barcelona

Nakon što je prošle sezone bio jedno od otkrića u Barceloni, ove je godine na račun ozljede propustio dobar dio utakmica, pa nije niti igrao značajniju ulogu u Barcinom pohodu prema polufinalu. Međutim, u posljednjih je pet prvenstvenih utakmica, koje je gotovo kompletno odigrao, pokazao svu brzinu i raskoš talenta zbog koje je prošle godine došao na rub prve jedanaestorice. Možda upravo on bude faktor iznenađenja koji će biti potreban protiv Bayerna.

Raphaël Varane, 19, centralni branič
Klub: Real Madrid

Momak koji je natjerao Josea Mourinha da počne redovito ostavljati na klupi svoga ljubimca Pepea, igra kao da je riječ o rutineru u posljednjoj liniji obrane, a ne o momku od tek 20 godina. Nedavno je upisao i prve nastupe za nacionalnu selekciju Francuske, a srca madridskih navijača definitivno je osvojio kada je postigao dva odlučujuća pogotka protiv Barcelone u dvije utakmice španjolskog Kupa kralja. Postao je nezamjenjiv u Ligi prvaka, a ako Real ode do kraja, definitivno ulazi u konkurenciju za najboljeg obrambenog igrača.