OSTALI SAMO NAJBOLJI

Uoči El Clasica udarac za Messija i Neymara

03.12.2016 u 13:12

Bionic
Reading

Malezijski nogometaš Mohamad Faiz Subri, Venecuelanka Daniuska Rodriguez i Brazilac Marlone našli su se na užem popisu za FIFA-inu nagradu za najljepši gol sezone za FIFA-inu nagradu Puskas, dok su zvijezde poput Neymara i Lionela Messija ostali iza njih

Pogodak postignut iz slobodnog udarca veznjaka Mohamada Faiza Subrija za Penang u malezijskoj Super League u veljači podsjetio je sve na gol brazilske legende Roberta Carlosa protiv Francuske 1997.Snimka 29-godišnjaka kako zabija gol sa 35 metara (115 feet) postala je viralna, napravivši od njega senzaciju.

Daniuska Rodriguez mjesto u užem izboru osbvojila je zahvaljujući pogotku kojeg je postigla na utakmici južnoameričkog prvenstva U-17 između Venezuele i Kolumbije. Brazilac Marlone je nominaciju zaradio golom škaricama kojeg je zabio na utakmici Copa Libertadoresa između Corinthiansa i čileanskog Cobresala.

Imena deset finalista za nagradu FIFA-e Puskas za 2016. godinu koji su izabrani između nekoliko tisuća golova zabijenih u utakmicama diljem svijeta između rujna 2015. i rujna ove godine objelodanjena su ovaj mjesec, a pobjednik će biti otkriven na FIFAinoj svečanosti 9. siječnja u Zuerichu.