TAŠTINA I MILIJUNI

United: Dolazi Sneijder, strah od Rooneyja

13.07.2011 u 14:55

Bionic
Reading

Sve je izglednije da će kreativni Nizozemac Wesley Sneijder Interov dres zamijeniti crvenom opremom Manchester Uniteda, ali ultrabogati engleski gigant ima problema s financijskim aspektom transfera

Veliki Paul Scholes ovoga je ljeta napustio nogomet i sir Alex Ferguson odmah je nišan namjestio na Sneijdera. Wesley je, navodi Daily Mail, dao usmeni pristanak, ali njegova bi selidba mogla unijeti nemir u zvjezdanu svlačionicu europskog viceprvaka.

Sneijder u Interu ima 250.000 funti tjedno (da, više od 100 milijuna kuna godišnje) kao rezultat Realove odluke da ga u Italiju pusti bez odštete. Rijetko koji nogometaš vrhunskog ranga pristaje na smanjenje plaće prilikom transfera, a bude li Sneijder ostao čvrst po pitanju primanja, postao bi najplaćeniji nogometaš u Unitedu.

Lani su u momčadi jedva zadržali Waynea Ronneyja koji danas zarađuje 220.000 funti tjedno i navodno je Fergusona i ostale strah da se dolaskom najbolje plaćenog igrača ponovno ne probudi Rooneyjeva taština koja za posljedicu, svi tamo se toga još uvijek živo sjećaju, može imati razorne psihološke posljedice.

Da nije smiješno, bilo bi žalosno jer i peterostruko manja svota čak i najvećem hedonistu pruža baš sve što mu u životu treba.