OSMIŠLJEN PLAN B

Unatoč Uefi Hrvatska će napuniti stadion u Hercegovini

29.05.2013 u 13:01

  • +8

Hrvatska nogometna reprezentacija u Međugorju

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Bionic
Reading

Autobus s izabranom hrvatskom nogometnom vrstom stigao je u Međugorje gdje će igrači izbornika Štimca provesti šest dana u sklopu priprema za sljedeći kvalifikacijski susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Škotske koji je na rasporedu 7. lipnja u Zagrebu

Hrvatski reprezentativci će biti smješteni, te će trenirati u Centru Circle International gdje imaju sve uvjete za pripreme, a prvi trening već su odradili na lokalnom terenu. Hrvatske igrače, koji imaju veliki broj navijača u Hercegovini, dočekao je veliki broj mladih koji su nosili hrvatske dresove i imali hrvatske zastave.

Međugorje je dočekalo reprezentativce, ali tom srećom neće se osladiti i Mostar. Pripremnu utakmicu protiv Zrinjskog zabranila je UEFA zbog, kako kažu, sigurnosnih razloga mada nikome nije jasno kojih. Informacija je to koja je rastužila sve bosanskohercegovačke Hrvate. Kažu da je ovo samo mali odraz torture i svega onog čemu je izložen jedan od 'konstitutivnih naroda' BiH. Žalostan zbog toga bio je i izbornik reprezentacije Igor Štimac:

'Moja želja je jedno, a nogometna hijerarhija je drugo. Ja sam mislio da nogomet spaja i širi ljubav i toleranciju, a izgleda da nije... Ja ne znam zašto je to tako i tko je tome kriv. Nadam se da će u skoroj budućnosti predsjednici saveza dogovoriti gostovanje reprezentacije u Mostaru i to na kvalitetan način.'

Mostar je ovime definitivno potvrdio status grada slučaja, a BiH najblaže rečeno status čudne države. No bilo kako bilo reprezentacija će ipak istrčati pred veći broj svojih navijača:

'Ipak, razveselit ćemo sve naše navijače otvorenim treningom u subotu u Širokom Brijegu,' kaže Štimac kojemu će se popis za prvi dio priprema (u Zagrebu se priključuju Mandžukić, Modrić i Pletikosa) kompletirati u srijedu dolaskom Ivice Olića, Ognjena Vukojevića i Eduarda da Silve.


Međugorske pripreme bit će od danas poligon za dokazivanje našem mladom nogometnom dragulju, Alenu Haliloviću:

'Velika je čast biti u krugu reprezentacije, presretan sam i uopće nisamdvojio kada se u medijima postavljalo pitanje za koju reprezentacijunastupati i čiji poziv prihvatiti.'
Reprezentacija prvih tjedan dana neće biti u punom sastavu. Mandžukić,Modrić i Pletikosa priključuju se u drugom dijelu dok Dudu, Vukojević iOlić stižu u srijedu. Pod budnim okok stručnog stožera vatreni su danasodradili i prvi trening.

Tako će Hrvatska, unatoč Uefinoj odluci, ipak napuniti jedan stadiontijekom svog boravka u Hercegovini. jer, nema sumnje, Pecara će bitipretijesna za sve koji će željeti doći pogledati najavljeni treningkojega nitko ne može zabraniti. A dio treninga je i međusobnautakmica... Što je tu je.