englezi tvrde

Unatoč očajnoj sezoni Luke Jovića, engleski klubovi žele srpskog napadača. Pitanje je samo hoće li Real pristati na ovu mizernu odštetu

11.07.2020 u 08:52

Bionic
Reading

Srpski nogometaš i napadač madridskog Reala, 22-godišnji Luka Jović, unatoč izjavi trenera Zidanea kako na njega računa i sljedeće sezone, ovog bi ljeta ipak mogao napustiti 'kraljevski klub'

Prošlog je ljeta iz frankfurtskog Eintrachta preselio u Real za velikih 60 milijuna eura, no Luka Jović u Zidaneovoj momčadi baš se i nije naigrao. U La Ligi skupio je tek 391 minutu, starter je bio u samo četiri utakmice, dok je u još 12 nastupa ulazio kao zamjena.

Statistički podaci su mu još skromniji, jer uspio je zabiti tek dva puta.

Osim toga, tijekom prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa, svojim je neprimjerenim ponašanjem (šetnja po Beogradu u vrijeme tzv. policijskog sata, potom odlasci na roštilj dok su na snazi bile zabrane socijalnih kontakata, uz to s gipsom na nozi), natjerao čelnike madridskog kluba da razmisle o njegovoj prodaji.

Zidane je prije koji dan izjavio kako na Jovića računa i u sljedećoj sezoni, no nekako sumnjamo u ovu izjavu jer ako je u ovoj dobivao minutažu na kapaljku, zašto bi u sljedećoj bilo drugačije?

Engleski mediji ove subote pišu kako je Brendan Rodgers, menadžer Leicester Cityja, podcrtao Jovićevo ime i želi ga dovesti među 'lisice'. To bi za Jovića trebao biti motivirajući posao, tim prije ako Leicester izbori plasman u Ligu prvaka.

Rodgersu treba mladi napadač, željan dokazivanja, kojeg bi upario s Jamiem Vardyjem.

Jedino što je upitno jest bi li ponuda od 35 milijuna eura, odnosno svjesni odlazak u minus za čak 25 milijuna eura, bio prihvatljiv Realu?

Za Jovića je navodno zainteresiran i Arsenal, ali s Emiratesa zasad nema konkretne ponude.

  • +9
Real Madrid - Deportivo Alaves Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin