EMOTIVNO O ĆIRI

Umjesto veselja zbog novog posla, Aljoša Asanović je u suzama: Šefe, znam da ćete nas gledati i dalje....

08.02.2023 u 11:41

Bionic
Reading

Vijest o smrti legendarnog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića u sekundi je obišla svijet. I došla do Uzbekistana, kamo je baš jutros sletio Aljoša Asanović, koji je u toj zemlji dobio posao tehničkog direktora reprezentacije. Znamo svi da je 'Vatreni lakat' imao posebno mjesto u Ćirinoj momčadi koja je 1998. godine u Francuskoj osvojila svjetsku broncu

'Znali smo svi da je Ćiro u teškom stanju, i strepili smo kada će ta vijest doći. No, koliko god se pripremaš, uvijek te šokira', pričao je plačući Aljoša Asanović, legendarni veznjak hrvatske nogometne reprezentacije, koji je s Ćirom Blaževićem sudjelovao u osvajanju svjetske bronce 1998. godine.

Trebao mu je danas biti jedan od ljepših dana, jer stigao je jutros u Uzbekistan, na novi posao, no sve je prekinula poruka.

'Užas, čim sam sletio došla mi je poruka kako je naš nogometni otac preminuo. Imao sam čast raditi s njime i učiti od nogometnog genijalca. Prema Ćiri ima nevjerojatan respekt, zahvalan sam mu na svemu, jer koliko je nama svima donio radosti i uspjeha, koliko je imao sluha za svakog od nas... I kako nam je svima pomogao da izrastemo u igrače. Genijalnost koja prelazi u maestralno vođenje momčadi, ali ne samo nas igrača, već i ljudi koji su nas okruživali.....', bez ijednog potpitanja, ali isprekidano zbog suza, pričao je Asanović.

'Šefe, kapa do poda, za sve... I znam da ćete nas gledati odozgora i biti nam potpora kao i dosad', jedva je uspio izgovoriti Asanović.

Respekt je očito bio uzajaman, jer evo što nam je Ćiro nedavno rekao o Asanoviću.

Svima je izgledalo da je Boban lider. Ali kako sam ih ja vodio šest godina, otkrio sam pravog vođu. To je Aljoša Asanović. On je gurnuo u prvu liniju i Bobana i Bokšića i Štimca, a on je vukao sve konce iz drugog plana. Tako da sam mu to i rekao: 'Koliko mi je trebalo da te otkrijem, Aljoša Asanović...'

  • +22
Miroslav Ćiro Blažević karijera Izvor: EPA / Autor: Achim_Scheidemann
  • +9
Miroslav Ćiro Blažević Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić