MUNDO DEPORTIVO DOZNAJE

Umjesto u NBA ligu hrvatski snajper možda seli u Barcelonu!?

27.06.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Nakon NBA-a španjolska ACB daleko je najjača košarkaška liga na svijetu, a po pisanju El Mundo Deportiva moguće je kako će se u njoj povećati kolonija Hrvata

Naime, nakon poraza u finalu španjolskog prvenstva u redovima košarkaškog sektora Barcelone već su se počeli raditi planovi za sljedeću sezonu.

El Mundo Deportivo piše da u nekim slučajevima neće biti emocija, a to se ponajprije odnosi na američkog niskokrilnog igrača Petea Mickeala. Nakon što je u ožujku po drugi put u dvije godine obolio od plućne embolije pitanje je hoće li više uopće igrati košarku. U Barceloni su zato prisiljeni raskinuti suradnju s njim, a već su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

Prvi na listi želja je 22-godišnji Grk Kostas Papanikolaou koji je s Olympiacosom osvojio dva naslova europskog prvaka u posljednje dvije sezone. Njegov će dolazak u Kataloniju ipak biti teško izvediv jer ima još godinu dana ugovora s klubom iz Pireja, a izlazna se klauzula odnosi samo na NBA ligu.

Mundo Deportivo dalje navodi da je druga želja hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, no i kod njega postoji identičan problem. Ima još godinu dana ugovora s turskim Fenerbahçeom iz kojeg će vjerojatno ići samo u NBA ligu. Štoviše, prilično je izgledno da će iduće sezone igrati za Brooklyn Netse koje od ove sezone vodi Jason Kidd.

Kao što je od ranije poznato odšteta za Bogdanovića iznosi 1,5 milijuna eura, što za Barcelonu ne bi trebao biti problem, ali za 'hrvatskog snajpera' izazov igranja u NBA-u je ipak veći.

Stoga se najizglednijom opcijom za Barcelonu čini dovođenje Amerikanca Davida Mossa iz Montepaschija u kojem je proveo posljednje tri sezone.