VEZAN UZ CONTEA

Umjesto da ga ostave na miru pred okršaj s Turcima, Talijani počeli 'seliti' Ivana Perišića

28.03.2023 u 18:06

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i krilni napadač londonskog Tottenhama, 34-godišnji Ivan Perišić, prema pisanju talijanskih medija, mogao bi već ovog ljeta napustiti Spurse.

Najčitaniji talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport posvetio je dosta prostora hrvatskom reprezentativcu Ivanu Perišiću. Razlog tome su smjena Antonija Contea u Tottenhamu ali i problemi Simonea Inzaghija na klupi milanskog Intera, kojem poteškoće stvaraju izostanci igrača s lijevog krila, Federica Dimarca i Robina Gosensa.

Zbog toga autori teksta podsjećaju koliko je Perišić bio važan za milanske crno-plave.

'Bez Dimarcove super izvedbe, posebno u prvom dijelu sezone, može se reći da Interu nedostaje Perišić kao što Perišić nedostaje Interu', piše u Gazzetti.

Zanimljivo, Talijani podsjećaju i na toplo-hladni odnos Ivana Perišića i Antonija Contea, zbog kojeg je hrvatski reprezentativac sezonu 2019/20, dok je Conte sjeo na klupu Intera, proveo na posudbi u Bayernu.

Ipak, u sezoni 2020/21, Perišić je bio itekako važan kotačić u osvajanju naslova te je tada 'zatoplio' odnos između talijanskog trenera i našeg reprezentativca. I baš na Conteov nagovor Perišić je uoči ove sezone otišao u Tottenham.

Naravno, daleko je sve od raspleta, jer Perišića ugovor sa Spursima veže do ljeta 2024. godine. Što znači da bi tek u ljetnom prijelaznom roku mogao tražiti novu sredinu. Ako će je uopće tražiti.

Iako je definitivno Omišanin daleko od onih izdanja u kakvima smo ga gledali dok je jurio travnjakom stadiona Giuseppe Meazza.