ZAHUKTAVA SE TURNIR

Umag: Mektić ispao, Srbinu prva ATP pobjeda karijere

18.07.2016 u 22:41

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Nikola Mektić poražen je u susretu 1. kola ATP turnira u Umagu od Argentinca Leonarda Mayera 5-7, 2-6

Mektić, koji je u Umagu nastupio s pozivnicom, odlično je ušao u meč, no nažalost nije izdržao do kraja. Vrlo brzo je oduzeo servis argentinskom tenisaču i poveo je 3-1. Vodio je 4-2 i 5-3, no tada je 29-godišnji Argentinac nanizao četiri gema uz dva oduzeta servisa za pobjedu 7-5 u prvom setu.

U drugom setu nije bilo previše neizvjesnosti i Argentinac je taj dio igre dobio 6-2 za 2-0 u setovima i plasman u 2. kolo.

U idućoj rundi Mayera čeka drugi nositelj Portugalac Joao Sousa koji je u prvom kolu bio slobodan. Najbolji portugalski tenisač u Umagu je četvrti put i ovoga puta želi otići do kraja nakon što je prošle sezone zapeo u finalu.


'Jako mi se lijepo vratiti u Umag svaki put. Ove godine imam još ambicioznije planove. Znam da me čeka jako težak posao, međutim želim više nego prošle godine, želim titulu u Umagu,' poručio je Sousa.

Plasman u 2. kolo izborio je i Srbin Nikola Čačić (25) nakon pobjede protiv Britanca Aljaza Bedenea 5-7, 6-4, 6-4. Čačiću je to bila prva pobjeda na ATP touru.

REZULTATI:

NIKOLA MEKTIĆ (HRV) - Leonardo Mayer (Arg) 5-7, 2-6
Nikola Čačić (Srb) - Aljaz Bedene (VB) 5-7, 6-4, 6-4