ODLIČNA VIJEST

Umag dobio još jednog Hrvata u glavnom ždrijebu turnira!

23.07.2013 u 10:36

Bionic
Reading

Drugog dana kvalifikacija za Vegeta Croatia Open hrvatski predstavnici osigurali su pobjedama barem jednog igrača u glavnom dijelu turnira

Ukupno 11 hrvatskih tenisača započelo je kvalifikacije za ATP turnir u Umagu, da bi se u drugom kolu našla njih šestorica. Trojica će igrati u trećem, a s obzirom da ćemo imati hrvatski obračun u jednom meču, jasno je da ćemo u glavnom turniru imati barem četiri predstavnika.

Nakon uvjerljive pobjede u subotu, Nikola Mektić nije uspio protiv Srbina Borisa Pashanskog. Izgubio je rezultatom 7:5 7:6 i tako se oprostio od turnira. No 29-godišnji Joško Topić pobijedio je Slovaka Pavola Červenjaka, osmog nositelja kvalifikacija. Bilo je 4:6, 6:1, 6:4.

Topić će u trećem kolu igrati protiv Duje Kekeza, a pobjednik ide u glavni turnir. Nakon impresivne pobjede nad drugim nositeljom kvalifikacija, Argentincom Schwarzmanom, 20-godišnji Kekez pobijedio je i našeg Tomislava Draganju rezultatom 6:1 6:4. Jednako uvjerljiv bio je i 352. igrač svijeta Kristijan Mesaroš, koji je s lakih 6:2 6:4 s terena otpravio Luku Zaninovića.

Što se glavnih favorita tiče, i oni su sigurno prošli u završnu rundu. Slovenac Blaž Kavčić, ljubimac publike u Umagu s lakih je 6:3 6:0 pregazio sunarodnjaka Mihu Mlakara te ga dijeli još jedna pobjeda Austrijanca Bastiana Trinkera od ulaska u glavni ždrijeb, gdje je prošle godine nes(p)retno ispao od Waynea Odesnika u 2. kolu.

S nešto više problema prošao je i prvi nositelj kvalifikacija, Srbin Dušan Lajović, koji je u tri seta svladao sunarodnjaka Danila Petrovića. Igrat će protiv našeg Mesaroša za ulazak u glavni turnir.

Treći krug kvalifikacija na rasporedu je u ponedjeljak, kada počinje i glavni ždrijeb turnira, u koji ulazi i trojac Hrvata s pozivnicom: Antonio Veić, Borna Ćorić i Mate Pavić.

ATP Umag, kvalifikacije, 2. kolo:

Mesaroš – Zaninović 6:4, 6:2

Kekez – Draganja 6:1, 6:4

Pašanski – Mektić 7:5, 7:6

Topić – Červenak 4:6, 6:1, 6:4

Kavčić – Mlakar 6:3 6:0

Lajović – Petrović 6:4, 4:6, 6:4