BEZ EUFORIJE

Ukrajinski mediji više prostora dali huliganima i Leki nego 'modrima'

05.10.2012 u 09:35

Bionic
Reading

Ukrajinski mediji nisu otvarali šampanjac ni pravili vatromet nakon što je kijevski Dinamo na svom Olimpijskom stadionu deklasirao zagrebačkog imenjaka u drugom kolu Lige prvaka. Momčad iz Maksimira spominje se kao jedna od najskromnijih s kojima se klub iz ukrajinske metropole dosad nadmetao u tom elitnom natjecanju

'Nakon mirnog trijumfa ostvarenog uz kvalitativnu premoć, ostaje mali upitnik: je li ta pobjeda znak nove razine kijevskog Dinama ili su gosti iz Hrvatske toliko slabi? Čini se da će odgovor dati meč s Portom za dva tjedna', piše RBK.

'Operacija je uspjela. Pacijent se doima živim', tako je nekako utakmicu komentirao predsjednik kijevskog Dinama, utjecajni oligarh Igor Surkis. Aludirao je na dovođenje legendarnog Olega Blohina za trenera. Angažman stručnjaka kojeg je Velimir Zajec nedavno nazvao jednim od najvećih igrača svih vremena i koji se kao napadač s Dinamom dvaput penjao na krov Europe itekako je prodrmao svlačionicu te se čini da ćemo u nastavku sezone upoznati neki drugi Dinamo Kijev.

Što se maksimirskih modrih tiče, nažalost – kad i nema igre o kojoj bi se pisalo, ima huligana koji funkcioniraju na tragu srpske uzrečice 'možda ne umemo da igramo, ali umemo da se bijemo'.

Mediji pišu da je policija u suradnji s hrvatskim kolegama zadržala njih čak 47 koji su kraj metro stanice Klovskaja zamalo ušli u tučnjavu s domaćim tifozima. Veći incidenti spriječeni su interpolskom suradnjom: ukrajinske snage reda iz Zagreba su dobile podatke o nasilnicima koje se u čoporu ne preporučuje pustiti ni u grad, a kamoli na stadion.

Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb 2 : 0

Portal Gazeta donosi pak intervju s razočaranim Joeom Šimunićem koji sluti da neki njegovi suigrači po medijima najavljuju pobjede u Ligi prvaka, ali u sebi ne vjeruju u to što govore.

'Počeli smo igrati tek nakon 2:0. Imali smo svojih šansi, ali nismo zaslužili pobjedu', skus je Šimunićevih razmišljanja.

Ukrajinsko izdanje Komosomolskaje pravde podsjeća da je kijevski Dinamo pokupio mnogo zvijezda od zagrebačkog imenjaka. 'Družba je družba, a služba je služba', izreka je koju povlači nerijetko ironični komentator Komsomolskaje.

Pored Vukojevića i Kranjčara, prisjećaju se i Jerka 'žutog kartona' Leke, kako su ga navodno bili prozvali navijači tijekom tri njegove sezone u Kijevu. Komentator primjećuje da se 'divlji Leko' vratio u Kijev gotovo kao turist, jer se prije mjesec dana posvadio s trenerom Čačićem i ostao u nemilosti.

Od današnjih nogometaša iz Maksimira ukrajinski novinari više su spominjali tek Josipa Pivarića – zbog autogola.