MAKSIMIR ĆE BITI KRCAT

Ukrajinci okupirali centar Zagreba; policija i HNS sazvali novi sastanak!

24.03.2017 u 12:05

Bionic
Reading

Na kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske i Ukrajine koja se večeras igra na stadionu Maksimir u Zagrebu, koji će biti krcat (20:45 sati), prema posljednjim informacijama, autobusima, osobnim automobilima i avionima stiže nešto više od dvije tisuće ukrajinskih navijača

Otprije je poznato da je policije istaknula da je ova utakmica procijenjena kao utakmica visokog sigurnosnog rizika pa će na osiguranju biti angažirano i više policajaca.

S obzirom na to da se očekuje dolazak većeg broja navijača te organiziranih domaćih i gostujućih navijačkih skupina, policija najavljuje da će poduzimati mjere i radnje sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim propisima kako bi utakmica prošla u povoljnom sigurnosnom ozračju.

>> Napokon se zna u kojim će dresovima Hrvatska igrati protiv Ukrajine

Iz HNS-a su nam potvrdili kako je Ukrajinski nogometni savez preuzeo nešto više od dvije tisuće ulaznica te kako je iz Ukrajine u Zagreb krenulo oko 25 autobusa (vožnja traje 24 sata!). To će ujedno biti jedno od najmasovnijih gostovanja ukrajinskih navijača u povijesti, a u slučaju pobjede u Zagrebu moglo bi se dogoditi da će biti svjedoci povijesne utakmice koja bi ih približila Svjetskom prvenstvu koje se 2018. igra u Rusiji, državi s kojom nisu u najboljim odnosima zbog ratnih zbivanja na Krimu.

  • +19
Navijači Ukrajine okupljaju se u centru Zagreba uoči kvalifikacijske utakmice za SP Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Želimo da se svi ugodno osjećaju na stadionu, da se nemaju čega bojati, nikakvih nemilih scena kakvih je bilo ranije', rekao je povjerenik HNS-a za sigurnost Miroslav Marković te detaljno opisao kako će gledatelji biti pregledani kroz tri kontrolne točke.

Međutim, vjerojatno je i vodeće ljude HNS-a te sve iz organizacijskog tima iznenadio najavljeni dolazak više od 2.000 ukrajinskih navijača, a velik dio njih već je tijekom petka ujutro okupirao centar Zagreba. Dio ukrajinskih navijača stigao je u Zagreb i tijekom četvrtka i već su zabilježeni prvi incidenti (navodno je došlo do međusobne tučnjave).

Kako doznajemo, tijekom petka prijepodne održan je stoga novi organizacijski sastanak kako bi se predvidjele sve moguće situacije kako bi utakmica završila bez ikakvih izgreda i mogućnosti da hrvatska reprezentacija i HNS ponovno budu kažnjeni. Prema posljednjim informacijama, stadion će biti krcat (posljednjih tisuću ulaznica prodano je na blagajnama Cibone, op. a.) što znači da će na maksimirskom stadionu nakon dugo vremena biti više od 30.000 gledatelja.