SPEKTAKL NA MAXTV-u

UFC 147: Legenda MMA u potrazi za osvetom

18.06.2012 u 15:56

Bionic
Reading

Spektakularan UFC vikend koji nam slijedi kulminirat će finalom prve potpuno internacionalne verzije The Ultimate Fightera čiju ćemo završnicu pratiti iz brazilskog Belo Horizontea. Osim završnih borbi reality showa, na UFC-u 147 ćemo vidjeti i revanš dvije MMA legende – Wanderleija Silve i Richa Franklina koji će pokušati ponoviti sjajan dvoboj iz 2009. kada su nagrađeni bonusom za najbolji meč UFC-a 99

UFC 147 je prvotno trebao sučeliti Andersona Silvu i Chaela Sonnena na nogometnom stadionu u Rio de Janeiru, no organizacijske prepreke su stvorile nepremostiv problem pa je dvojac prebačen na event kasnije i Las Vegas. Tu nažalost nisu stali problemi za organizatore s obzirom da se trener suparničke momčadi Wanderleija Silve, Vitor Belfort, ozlijedio i dvojac nije mogao zamijeniti svoje kolege iz srednje kategorije u main eventu. No, kako Wand ima mnogo neriješenih računa iz svoje UFC prošlosti, nije bilo teško naći zamjenu. Kao odlično rješenje se nametnuo bivši prvak i povratnik u kavez, Rich Franklin. Dvojac se, naime, već susreo prije otprilike tri godine i tada je Franklin slavio u jednom od najboljih mečeva 2009. Brazilske navijače nije trebalo previše nagovarati da se zadovolje i ovim okršajem što se moglo vidjeti prema prodaji ulaznica koje su doslovce planule.

Važnost meča Silva vs. Franklin je ogromna. Novi poraz za Wanda bi možda značio i kraj jedne od najspektakularnijih karijera u povijesti slobodne borbe. Doduše, Ubojica sjekirom je slavio u posljednjem meču nokautiravši Cung Lea pa se svi pravi MMA fanovi nadaju da ćemo opet vidjeti ono što Brazilac sigurno i dalje ima u sebi – brutalnu šoru. Franklin se, s druge strane, u kavez vraća nakon godinu i pol dana i poraza od Forresta Griffina. Da ovaj profesor matematike zaista ima problema s ozljedama može se lako iščitati iz pogleda na njegovu statistiku. Od 2009. je ulazio tek dva puta u UFC-ov kavez s polovičnim učinkom. Osim već spomenutog poraza protiv Griffina, sjećamo se i spektakularnog nokauta kojim je završio karijeru jednog od najvećih – Chucka Liddella. Nakon ovako dugačke pauze Franklin se sigurno želi vratiti pobjedom i dokazati da još uvijek nije za staro željezo. Već jednom je slavio protiv Wanda, a u noći sa subote na nedjelju ćemo saznati hoće li mu to poći za rukom i drugi put.


Osim finalnih dvoboja Brazilskog TUF-a u kojima se sastaju Sergio Moraes i Cezar Mutante (srednja) te Godofredo Pepey i Rony Jason (pero) publika u Belo Horizonteu će sigurno s oduševljenjem pozdraviti i okršaj svog ljubimca Fabricija Werduma i snažnog Amerikanca Mikea Russowa.

Novom pobjedom nakon povratka u UFC-ov kavez, Werdum bi se popeo na sam vrh ljestvice potencijalnih izazivača. U dvoboju s Royjem Nelsonom majstor BJJ je pokazao koliko je napredovao i u stand up dijelu borbe, a upravo je Russow odličan test za nastavak karijere u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Amerikanac je od dolaska u UFC i dalje neporažen, a skalpovi poput McCullyja, Duffeja, Madsena i Johna-Olava Einema idu u prilog da se nikako ne radi o lakom testu za bivšeg BJJ prvaka svijeta.

Popis glavnih borbi UFC-a 147 će popuniti dvoboj dva Brazilca u pero diviziji, Yurija Alcantare i Hacrana Diasa.

Ne propustite priredbu iz Belo Horizontea uživo na Fight Channel PPV-uv (MaxTv, kanal 25). Prijenos počinje u 04:00h u noći sa subote na nedjelju 24. lipnja. Snimka se na istom kanalu može pogledati čitavu nedjelju.

Najavni video

UFC 147: Silva vs. Franklin II
Wanderlei Silva vs. Rich Franklin
Sergio Moraes vs. Cezar Mutante
Godofredo Pepey vs. Rony Jason
Fabricio Werdum vs. Mike Russow
Yuri Alcantara vs. Hacran Dias

Uvodne borbe:
Anistavio Medeiros vs. Rodrigo Damm
Delson Heleno vs. Francisco Drinaldo
Jonh Teixera vs. Hugo Viana
Thiago Perpetuo vs. Leonard Mafra
Marcos Borgues Pancini vs. Wagner Campos
Felipe Arantes vs. Milton Vieira