NEGIRA OPTUŽBE

UEFA u čudu: O kakvom to rasizmu priča Malaga?

10.04.2013 u 19:53

Bionic
Reading

Generalni tajnik Europske nogometne organizacije Gianni Infantino odbacio je optužbe vlasnika Malage Abdullaha Bin Nasser Al-Thanija, koji je ustvrdio da je uzrok porazu od Borussije Dortmund rasizam...

Podsjetimo, nakon što je prošlotjedna utakmica na La Rosaledi završila rezultatom 0-0, Borussia Dortmund je u utorak na svome Signal Iduna Parku slavila s 3-2 iako je od 82. minute gubila s 2-1. No, u sudačkoj je nadoknadi najprije izjednačio Marco Reus, a potom je Felipe Santana donio pobjedu i prolaz momčadi Jürgena Kloppa


Vlasnik Malage Al-Thani ustvrdio je da je uzrok porazu rasizam (?!) i najavio žalbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA). Andalužani su ljuti jer su pobjedničkom pogotku Santane prethodila dva zaleđa.

'Nadam se da će UEFA otvoriti istragu o ispadanju Malage kojim je narušen duh sporta. Ovo nije nogomet, nego rasizam', napisao je Al-Thani na Twitteru.

'UEFA ne poduzima nikakve rasističke poteze prema nijednom klubu pa tako niti prema Malagi. Mogu razumijeti da su emocije uzavrele nakon takvog ispadanja, te da riječi izlete prije nego se o istima razmisli, ali ne razumijem o kakvom rasizmu pričamo? Kako može kriviti UEFA-u za rasizam kada je njegova momčad dopustila dva pogotka u tri minute?', rekao je Infantino, te najavio:

'Analizirat ćemo njegove riječi i onda djelovati. To je sve što vam zasada mogu reći.'