PRODUŽEN ROK

UEFA se opet smilovala nad maksimirskim ruglom

03.09.2009 u 21:01

Bionic
Reading

Dinamo će ipak moći igrati utakmice Uefine lige na svom stadionu. Naravno, dok se gostima iz Švicarske ne smrači i dok ne izgube živce s čelnicima maksmirskog kluba. Navodno je posljednji rok 17. rujna, to jest do utakmice s Anderlechtom

Kako pišu Sportske novosti, ako do 17. rujna Dinamo ne sredi stadion po zahtjevima Uefe, utakmica s Anderlechtom dolazi pod znak pitanja.

'Gospodo iz Dinama, imate privilegij igrati među 80 klubova u europskim liga-natjecanjima, Uefa vam plaća participaciju, plasman i nastupe, od ove sezone prvi put u povijesti, poput Lige prvaka, imate centralizirani marketing. Zauzvrat tražimo da do 17. rujna sredite stadion', riječi su koje su u četvrtak sigurno uzdrmale maksmirske čelnike, a izrekao ih je Robert Bossert, čovjek iz Uefe zadužen za organizaciju sve tri maksimirske utakmice u Europskoj ligi. Modri nisu napravil sve što je Uefa od njih tražila za vrijeme posljednje inspekcije, sredili su samo rasvjetu i promijenili dotrajale i potrgane stolice.

'Pod hitno moramo poboljšati uvjete za rad kamermana i novinara. S obzirom na centralizirani marketing, Uefi je najvažnija produkcija, pa se tu moraju izvesti najvažniji zahvati, postaviti platforme za kamere, osposobiti još jedan mali studio, osigurati prostor za 'fleš’ intervju, dotjerati mixed zonu... Naravno, moramo srediti sanitarije i još ih dopuniti pokretnim WC-ima. Posebno su naglasili sigurnosni aspekt. Ma ima tu još dosta toga da se zgotovi do 17 rujna', zaključio je u razgovoru za Sportske novosti Damir Vrbanović.

Naravno, nakon tako 'uznemiravajućeg' pisma, Mamić i ostali gospodarstvenici iz kluba koji je posljednjih godina samo crpio iz gradske blagajne, ali i stekao ogromni kapital na konto prodaje igrača, a da tom istom Gradu, osim famoznih domaćih naslova nije dao ništa, sasvim sigurno ići će po još jednu Bandićevu donaciju. A gradonačlenik će im, nauštrb jeftinijeg parkiranja, vode i ostalih životnih potreba, preusmjeriti dva, tri milijunčeka.