MILIJUN EURA

Uefa prijeti Srbima zbog neposlušnosti

01.04.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Srpska nacionalna televizija RTS mogla bi platiti kaznu od milijun eura zbog kršenja ugovora s Europskim nogometnim savezom (UEFA) vezanog za prenošenje utakmica Lige prvaka, objavio je srpski dnevni list Blic

Naime, u utorak je RTS umjesto utakmice Bayern - Manchester United izravno prenosio raspravu iz srpskog parlamenta o tekstu Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici iz srpnja 1995. godine.

RTS ima prava prijenosa utakmica Lige prvaka, ali i zakonsku obvezu prenošenja parlamentarnih sjednica. Kako su parlamentarci nastavak rasprave u utorak navečer uvjetovali izravnim prijenosom na nacionalnoj televiziji, RTS je bio primoran prekršiti ugovor s UEFA-om.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić izjavio je za "Blic" kako su službene vlasti obećale platiti moguću kaznu, ali predsjednica srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović poriče da je dano takvo obećanje.

Jedan je ljutiti gledatelj zbog nemogućnosti praćenja nogometne utakmice čak telefonski zaprijetio kako će baciti bombu na zgradu parlamenta. No, njegova prijetnja nije shvaćena ozbiljno, te je zasjedanje nastavljeno bez prekida, baš kao i televizijski prijenos.