PROGLAŠENI NAJBOLJI

Uefa odlučila: Dinamu nagrada za upornost!

19.12.2012 u 16:14

Bionic
Reading

Na službenim stranicama Uefe objavljene su ekipe i pojedinci koji su obilježili jesenski dio natjecanja Lige prvaka. Među njima se našao i zagrebački Dinamo

'Takav je delirij bio nakon pogotka iz penala Ivana Krstanovića u 95. minuti, u domaćoj 1-1 utakmici s Dinamom Kijev, da se moglo greškom pomisliti da je zagrebački Dinamo osvojio Ligu prvaka. Zapravo, napadač je ekipi donio tek prvi bod i osigurao da hrvatski klub izbjegne izjednačavanje neslavnog rekorda od 12 uzastopnih poraza Anderlechta. Krstanovićevo slavlje u snijegu, s majicom preko glave okružen oduševljenim suigračama, bio je prizor za pamćenje', piše na službenim stranicama Lige prvaka uz objašnjenje da je Dinamo zaslužio nagradu za najuporniju ekipu jesenskog dijela natjecanja.

Dinamo Z. - Dinamo K. 1:1

Najboljom ekipom UEFA je proglasila Borussiju Dortmund. 'Nepobijeđeni u skupini s prvakom Španjolske, Engleske i Nizozemske, ekipa Jurgena Klopa nakon ranog ispadanja prošle sezone pokazala je da se ove godine neće nikog bojati u nokaut fazi natjecanja'

Ajax - Borussia D. 1:4

Za najbolji pogodak proglašen je onaj Philippea Mexesa u dvoboju protiv Anderlechta. Francuski branič pogodio je fantastičnim škaricama za 3-1 pobjedu i osiguran plasman u osminu finala Rossonera.

Najbolja utakmica jesenskog dijela sezone bila je ona u Madridu između Reala i Manchester Citya. Gosti su u samoj završnici vodili 2-1, no Marcelo i Ronaldo uspjeli su preokrenuti i donijeti 'kraljevskom klubu' vrijednu pobjedu.

Real Madrid - Manchester City 3:2

Najboljim igračem proglašen je Burak Yilmaz iz Galatasarayja. Napadač turskog kluba uspio je zabiti čak šest od sedam golova svoje ekipe u skupini tako pomoći da Galatasaray osigura plasman u osminu finala Lige prvaka. Naglašen je i neslavni rekord Chelsea koji je postao prva ekipa koja je nakon naslova ispala sljedeće sezone u Ligi prvaka, a najugodnijim iznenađenjima proglašeni su BATE Borisov, Cluj i škotski Celtic.