ODLIČAN NASTUP

Ude drugi, grabi prema medalji na Europskom prvenstvu!

22.05.2014 u 20:16

Bionic
Reading

I drugog dana Europskog prvenstva u Sofiji hrvatski gimnastičari izborili su finale. Nakon juniora Tina Srbića koji je bio drugi na preči, srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude s drugom se najvećom ocjenom (15.666) plasirao u nedjeljni finale na konju s hvataljkama...

Čakovčaninu će to biti šesti europski finale, a u Lausanni 2008. osvojio je srebro. U četvrtak je u Sofiji iza sebe ostavio i aktualnog olimpijskog pobjednika i najboljeg vježbača posljednjih godina na ovoj spravi, Mađara Krisztiana Berkija (15.500). Bolju ocjenu dobio je samo Britanac Max Whitlock - 15.966.

'Napravio nam na početku vježbe jednu pogrešku, na spindlu, skoro sam pao, ali to je bilo kao da mi je netko dao šamar da se koncentriram. Bilo mi je teže nego na treningu, ne znam zašto, ruke su mi bile teške, ali sve u svemu je dobro. Napravio sam cijelu vježbu i to mi je drago,' komentirao je Filip Ude nakon kvalifikacija.

Europski doprvak na preči 2012. godine, Marijo Možnik, druga je rezerva za finale. S ocjenom 14.733 zauzeo je deseto mjesto.

'Želio sam i četvrti put za redom ući u europski finale. Šteta što nisam uspio. Nisam ukopao saskok, to me je koštalo ulaska u finale.'

Baš kao i Možnik, do posljednjeg trenutka u igri za finale bio je Robert Seligman. S ocjenom 14.533 na kraju je zauzeo 14. mjesto.

Osječki parteraši, Tomislav Marković i Andrej Korosteljev, zauzeli su 28., odnosno 36. mjesto. Marković je ocijenjen s 14.300, a naš najmlađi reprezentativac Korosteljev s 14.133 boda.

Petak i subota u Sofiji su slobodni za naše gimnastičare, a u nedjelju nas čekaju dva finala - prvo junior Tin Srbić koji je u finale preče ušao s drugom ocjenom, a zatim i Filip Ude.