materazzi im se narugao

'Ubio bih se da smo izgubili te tri utakmice, pa nismo mi kao igrači Juventusa navikli na poraze u finalima'

16.05.2020 u 13:29

Bionic
Reading

Bivši talijanski nogometni reprezentativac i branič milanskog Intera, čiji je dres nosio punih deset godina, Marco Materazzi, sjetio se veličanstvene sezone 2009/10., kada su 'crno-plavi' osvojili tri velika trofeja.

Inter je jedan od malobrojnih klubova koji je uspio u istoj sezoni osvojiti tri, pa možda i najveća trofeja - a to su nacionalni prvenstvo i Kup te Ligu prvaka. Marcu Materazziju i Interu to pošlo za rukom u sezoni 2009/10.

Materazzi je bio standardni prvotimac u momčadi koju je s klupe vodio Jose Mourinho.

Prisjetivši se tih dana, ovaj bivši talijanski defenzivac, koji je ostao zapamćen i po udarcu koje je primio od Zinedinea Zidanea u finalu SP-a 2006. godine, narugao se i s najvećim rivalom, Juventusom.

'Igrali smo tada tri finalne utakmice. Scudetto smo osvojili pobjedom protiv Siene, Kup Italije pobjedom protiv Rome, a u finalu Lige prvaka savladali smo Bayern. Mogu reći da bih se ubio da smo izgubili sva ta finala tada. Ne podnosim poraze u finalima i jednostavno sam takav', rekao je Materazzi i dodao.

'Nisam kao igrači Juventusa, da sam navikao gubiti u finalima. Te godine smo zaista dominirali i nitko u Italiji to neće ponoviti. To je godina koja će se zauvijek pamtiti'.