talenti dobili svoj teren

U Umag stigla budućnost tenisa: Čast i privilegija za hrvatski ATP turnir!

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Novost ovogodišnjeg umaškog teniskog turnira je suradnja je s ATP-em u sklopu koje je Plava Laguna Croatia Open Umag promotor Next Gen tenisača. Riječ je o mladim, nadolazećim zvijezdama svjetskog tenisa koji bi jednoga dana trebali zamijeniti aktualne vladare, Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, priopćeno je iz Organizacijskog odbora.

'Čast nam je i privilegija što imamo budućnost našeg sporta ovdje u Umagu i što već sada gradimo i razvijamo odnose s njima te se nadamo da će nam se vraćati i kada budu u svjetskom vrhu', poručio je Ronald Korotaj, predsjednik Organizacijskog odbora turnira u ponedjeljak u Umagu, dok je direktor turnira, Lawrence Frankopan predstavio trojicu igrača iz ove generacije tenisača do 23 godine koji igraju ove godine u Umagu: Bornu Ćorića, Rusa Andreja Rubljeva te Australca Marca Polmansa.

Upravo su oni kandidati za plasman na Next Gen ATP Finals koji će se u studenom premijerno održati u Milanu. Po uzoru na tradicionalni skup osmorice najboljih tenisača svijeta, ATP je odlučio jednako takav turnir napraviti i za tenisače do 23 godine.

'Mislim da je to dobra stvar, da nam može dati dodatni motiv kroz godinu jer će Milano biti prilika da se pokažemo i dokažemo među svojim vršnjacima na velikoj sceni', kazao je Polmans.

Next Gen Finals igrat će se i po specifičnim pravilima - setovi će se igrati do četiri gema, nema 'neca' na servisu, nema prednosti na 40:40 već sljedeći poen završava gem, a postojat će i sat koji će odbrojavati 20 sekundi od završetka poena u kojima tenisač mora servirati, odnosno početi novi poen.

'Bit će zanimljivo vidjeti sve to, možda meni i ne, jer volim uzeti dosta vremena između poena,' kazao je Borna Ćorić.

U sklopu ove promocije koja fokusira mlade tenisače, u Umagu je dosadašnji teren Grand Stand prigodno preimenovan u NextGen Arena.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi