TAMNA STRANA HNL-A

U Šibeniku huliganski ispadi BBB-a i Funcuta

10.05.2009 u 20:10

Bionic
Reading

Ni Šibenik nije bio lišen huliganskih ispada. U Krešimirovom gradu prije za vrijeme i poslije utakmice policija je imala pune ruke posla s BBB-ima i Funcutima

Jedan navijač Dinama pretučen je na šibenskoj obali uoči susreta između Šibenika i Dinama, te je mu je zbog teških tjelesnih ozljeda pomoć pružena u Općoj bolnici u Šibeniku. Kako navodi PU Šibensko-kninska u službenom priopćenju navijača Dinama ozlijedili su nepoznati počinitelji.

Na samoj utakmici u Šibeniku bilo je nazočno oko 4500 gledatelja od čega 600 Dinamovih, a ni tamo nije prošlo bez problema.

Tijekom utakmice, pred kraj prvog poluvremena navijači Dinama pokušali su prijeći u prostor u kojem su bili navijači Šibenika, no policija ih je upotrebom sile spriječila u tom naumu, kazala je nakon utakmice glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.

Ona je dodala da je tom prilikom jedan navijač Dinama ozlijeđen, a nakon što mu je pomoć pružena u šibenskoj bolnici odvezen je u policiju.

Na policiju je tijekom utakmice privedeno zbog alkoholiziranosti po četiri navijača Dinama i Šibenika, jedan je navijač Dinama priveden zbog dimne naprave, a jedan navijač Torcide priveden je zbog poticanja navijačkih skupina na sukob, kazala je glasnogovornica policije.

Prije početka utakmice iz preventivnih razloga u policijsku postaju je dovedeno i zadržano ukupno 13 navijača od čega 10 navijača Dinama i tri navijača Šibenika. Od ukupnog broja dovedenih i zadržanih navijača 10 ih je zadržano zbog alkoholiziranog stanja, jedan zbog vrijeđanja policijskog službenika, a kod dva navijača su pronađeni nedopušteni predmeti, kaže se u policijskom priopćenju.

Nakon prekršajne obrade protiv zadržanih navijača bit će podneseni optužni prijedlozi zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.