uzvrat polufinala lp-a

U Rimu strahuju od nereda, na ulicama tisuće Engleza ali i policajaca

02.05.2018 u 17:11

Bionic
Reading

Ove srijede na Olimpicu se igra uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka, a domaća Roma pokušat će napraviti još jedno čudo. Naime, iz Liverpoola su stigli s 'minus tri' gola (2:5), ali isti zaostatak nadoknadili su i protiv Barcelone u četvrtfinalu

Iako se ovakvim priredbama veseli svaki ljubitelj sporta, prošlotjedno divljačko premlaćivanje jednog navijača Liverpoola od strane rimskih huligana, a riječ je o Seanu Coxu, koji je još uvijek u bolnici s teški ozljedama glave, u Rim je donio nelagodu.

>> Znakovita Modrićeva izjava: je li otkrio koga vidi u finalu?

  • +7
Navijači Liverpoola u Rimu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, svi znamo da su engleski navijači sve samo ne 'bubice', te da im ne treba puno za izazivanje kaosa. A kada im pretučete kolegu, onda je jasno da je moguće svašta...

Tako se u srijedu u Rimu osjeća napetost u zraku, a diljem grada razvrstane su brojne policijske snage kako bi spriječile eventualne sukobe.

Kako javlja CNN, do ranih poslijepodnevnih sati, prolazi sve u najboljem redu, pa se preko dvije tisuće policajaca zasad nema razloga znojiti.

Engleski su navijači viđeni na tri točke u Rimu, oko Koloseuma, na trgu Campo dei Fiori te uz ulicu Villa Borghese.

Također, kako bi izbjegli eventualne nerede, domaćini su organizirali buseve koji će navijače Liverpoola prevoziti do Olimpica.