PREGOVORI BEZ REZULTATA

U NHL-u ništa novoga: 'lockout' i dalje traje

29.09.2012 u 11:53

Bionic
Reading

Dvije strane nisu ni raspravljale o financijama koje su, dakako, kamen spoticanja u pregovorima i glavni razlog što nije potpisan novi kolektivni ugovor. Umjesto toga, razgovaralo se o sigurnosti igrača, rasporedu utakmica i strožoj doping-kontroli

Predstavnici igrača i klubova iz NHL lige održali su u petak u New Yorku prvi sastanak nakon proglašenja 'lockouta', 15. rujna. Do približavanja stajališta zasad nije došlo.

Štoviše, dvije strane nisu ni raspravljale o financijama koje su, dakako, kamen spoticanja u pregovorima i glavni razlog što nije potpisan novi kolektivni ugovor. Umjesto toga, razgovaralo se o sigurnosti igrača, rasporedu utakmica i strožoj doping-kontroli.

'Bilo bi mi draže da smo pokušali riješiti važnije stvari. Tražimo od igrača da naprave neki novi korak u svojim financijskim zahtjevima', izjavio je zamjenik povjerenika lige Bill Daly.

Sastanak će se nastaviti tijekom subote i nedjelje, ali zasad nema naznaka da bi moglo doći do pomaka u najvažnijim pitanjima. Podsjetimo, dosad su otkazane sve predsezonske utakmice u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta, a vjerojatno nas čeka i odgoda početka osnovnog dijela sezone, predviđenog za 11. listopada.