premier liga

U Newcastleu napokon imali razloga za veliko slavlje; Liverpool znao kako iskoristiti kiks Chelseaja

04.12.2021 u 18:14

Bionic
Reading

Engleski su prvoligaši ove subote igrali utakmice 15. kola, a kiks Chelseaja iskoristio je Liverpool te zasjeo na vrh tablice. Prvu pobjedu ove sezone izborio je i Newcastle United, a ono što je posebno važno, ta je pobjeda ostvarena protiv izravnog suparnika s dna tablice

Važna tri boda Kloppovoj momčadi donio je belgijski napadač Divock Origi golom u četvrtoj minuti sučevog dodatka u završnici utakmice. Liverpool je bio uvjerljivo bolja momčad, ali sve do samoga kraja igrači u crvenim dresovima nisu uspijevali poslati loptu u mrežu, sve dok na ubačaj Mohameda Salaha Origi nije odličnim udarcem svladao domaćeg vratara Josea Saa.

Kako je Chelsea u prvoj subotnjoj utakmici poražen na Olimpijskom stadionu u Londonu od West Hama sa 3:2, Liverpool se sa 34 boda vinuo na vrh ljestvice Premier lige.

Chelsea je sada na drugoj poziciji sa 33 boda. Treći je trenutno Manchester City koji ima 32 boda, ali i utakmicu manje.

Duboko u sučevom dodatku je Brighton postigao pogodak koji mu je donio bod na  gostovanju kod Southamptona. Domaća momčad je vodila od 29. minute pogotkom Broje, a u osmoj minuti dodatka za konačnih 1:1 pogodio je Maupay.

Newcastle je došao do minimalne pobjede, prve u Premier ligi ove sezone, od 1:0 protiv Burnleyja na svom St. James' Parku. Wilson je zatresao mrežu u 40. minuti.