VELIKI VIKEND ZA TORINEZE

U nedjelju se na klupu vraća idol navijača Juventusa

03.12.2012 u 14:28

Bionic
Reading

Conte je lani odveo Juve do prvog Scudetta nakon Calciopoli sramote i to bez ijednog poraza, no serija neporaženosti u prvenstvu stala je u razdoblju kada on zbog suspenzije nije mogao voditi momčad s klupe. Mrski rival Inter slavio je pred Juventusovim navijačima i spriječio jubilarnu 50. pobjedu zaredom u Serie A

Ako je uopće ikad bila upitna važnost Antonija Contea za Juventus i njegovu momčad, onda je i to zrnce sumnje proteklih mjeseci u potpunosti zakopano. Veliki preporoditelj Juventusa, naime, vraća se na klupu 'Bianconera' iz Torina!

Ostalo je još svega nekoliko dana suspenzije (unatoč manjku dokaza, talijanski sud kaznio ga 10-mjesečnom suspenzijom - kasnije smanjena na četiri mjeseca - od vođenja utakmica jer je navodno propustio prijaviti namještanje utakmice između Albinoleffea i njegova tadašnja kluba Siene u sezoni 2010/11) i Conte će se vratiti na mjesto koje obožava...

'Jedva čekam vratiti se na klupu i biti blizu terenu, svojim igračima, igri i suparnicima, a ne navijačima i klupskim čelnicima', kazao je u video chatu s Juventusovim navijačima prije nekoliko dana čime je prekinuo višetjednu medijsku šutnju.

Podsjetimo, Conte je lani odveo Juve do prvog Scudetta nakon Calciopoli sramote i to bez ijednog poraza. Serija neporaženosti u prvenstvu stala je u razdoblju kada on nije mogao voditi momčad s klupe. Mrski rival Inter slavio je pred Juventusovim navijačima i spriječio jubilarnu 50. pobjedu zaredom u Serie A.

Upravo su službeni ogledi s najpopularnijim talijanskim klubovima zrcalo najveće razlike kada je Conte na terenu, a kada momčad vode njegovi pomoćnici Carrera i Alessio.

Juventus protiv rivala            

S Conteom
    Bez Contea
   
Vs Milan 5 utakmica, 1 pobjeda i 4 remija
    1 utakmica, 1 poraz
   
Vs Inter 2 utakmice, 2 pobjede     1 utakmica, 1 poraz    
Vs Lazio 2 utakmice, 2 pobjede     1 utakmica, 1 remi    
             


'Nije lako igrati toliko utakmica bez svog trenera čiji nas temperament naprosto tjera prema naprijed i ne dozvoljava nam da se uljuljamo u sigurnost. Massimo Carrera i Angelo Alessio su kvalitetni ljudi, ali Conte je nešto sasvim posebno', kazao je Andrea Barzagli, standardni branič 'bijelo-crnih' ovih dana uoči skidanja četiri mjeseca duge suspenzije treneru Conteu.

Andrea Pirlo, sada bi već i sam mogao voditi vlastite momčadi, no i on ne skriva - Conte je odlučujući faktor u uspjehu Juventusa:

'Nedostajao nam je Conte jako puno, posebno u poluvremenima utakmica. Nedostajalo je to da uvijek zna točno kad i što reći i da napravi prave taktičke preinake kada ne bi išlo'.