ZLATNA SANDRA

U nedjelju je uzela zlato, ali prije tri dana bila je očajna

12.08.2013 u 08:39

Bionic
Reading

Sandra Perković nedostižna je u svijetu atletike. S tri velika zlatna odličja u nizu, (Olimpijske igre, europsko te najnovije - svjetsko zlato) ostvarila je ono što nitko prije nje nije upsio

Sandra Perković hicem od 67.99 metara u Moskvi stigla je do naslova svjetskog prvaka. Dakle, povezala je tri najveća natjecanja, s time da se ne smije zaboraviti ni pobjeda u Dijamantnoj ligi. A kako je nakon pobjedničkog slavlja otkrila novinarima, bila je na korak da od svega odustane.

'A zamalo nisam ni došla...', zamislila se, a onda otkrila za Sportske novosti što je tajila posljednja tri dana.

'Ozlijedila sam leđa u petak. Nisam mogla hodati. Zahvaljujem se fizioterapeutu Goranu Čelamu i fizioterapeutu Slovenije koji su mi pomogli. Zbog njih sam uspjela ovo osvojiti'.

'Prvi hitac bio je školski, drugi je bio dobar, ali sam malo povukla kukove. Mogla sam baciti i više, ali počela je padati kiša, žao mi je', kao da se nekome trebala ispričati. Iako su razlozi bili i više nego opravdani.

Počela je padati kiša... Moskva se 'zamračila'...i

'U posljednjem sam htjela napraviti čudo, ali dobro, sad je dovoljno zlato, čudo ćemo sačuvati za neki drugi put. Na primjer, za finale Dijamantne lige u rujnu u Bruxellesu. Tamo sam prije tri godine bacila 66,93, tada drugi rezultat u svijetu. Pred 50.000 ljudi. Nakon Hanžeka idem tamo. Eto, to su dvije prilike za hitac preko 70 metara'.

Inače, među prvima Sandri je čestitao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić,  koja se otvoreno stala uz njega na posljednjim lokalnim izborima:

'Bravo Sandra, tvoj veličanstveni nastup i dominantno osvajanje svjetskog zlatnog odličja, jedinog koje ti je još nedostajalo, ispunio nas je ushitom i ponosom. Još jednom si potvrdila status kraljice u svojoj disciplini, a svima nama pokazala kako se uz talent, naporan rad i čvrstu volju mogu dosizati zvijezde na ponos svoga grada i svoje zemlje. Hvala ti Sandra na radosti koju si nam priuštila i na svijetlom primjeru kojeg daješ mladim naraštajima hrvatskog sporta', navodi se u čestitki gradonačelnika Bandića.