DOBRE VIJESTI

U meču punom breakova Martić izborila drugo kolo

25.06.2013 u 21:36

Bionic
Reading

Petra Martić, 22-godišnja hrvatska tenisačica, priključila se Mirjani Lučić-Baroni, odnosno, Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu u 2. kolu Wimbledona, travnatog Grand Slam turnira...

Na premijeri je Martić (141. na svijetu) sa 6-1, 1-6, 6-3 pobijedila godinu dana stariju Gruzijku Anu Tatišvili (78. na WTA ljestvici), koja je prije Wimbledona dobila jedini međusobni meč. No, ovaj put je Martić bila bolja, u trećem odlučujućem setu je uvijek bila korak ispred, te je na kraju zasluženo slavila.

Prva dva seta su otišla posve uvjerljivo na jednu od strana, svaka je tenisačica pritom gubila tek po jedan gem. U trećoj se, pak, dionici razvila najžešća borba, ali je Martić spasila sve četiri break-lopte i nije niti jednom izgubila svoj servis. S druge je strane došla do dva breaka (od pet šansi) i zaključila je meč na pravi način.


Ukupno su obje tenisačice imale u meču po 11 break-lopti, ali je Martić napravila dva breaka više (5-3). Odservirala je Martić čak deset aseva, a imala je i više izravnih poena (29-19), kao i manje neforsiranih pogrešaka (19-22).

Sljedeće kolo za Martić donosi još veći izazov. Igrat će protiv Čehinje Karoline Pliskove koja je vrlo lako pobijedila uglednu Ruskinju, trinaestu nositeljicu Nadiju Petrovu, sa 6-3, 6-2.