NEVJEROJATNO!

U Maksimiru se otkazi dijele zbog bioprognoze

10.03.2009 u 11:41

Bionic
Reading

I dok će smijenjeni trener Marijan Vlak tek u utorak rješavati svoju sudbinu u Dinamu, njegovi su pomoćnici Hrvoje Braović i Boris Kubla već u ponedjeljak dobili otkaz

Marijan Vlak još uvijek ne zna na čemu je s obzirom na to da je tek za utorak dogovoren sastanak s prvim čovjekom kluba Zdravkom Mamićem. No, dok se Vlak može nadati da će ostati na plaći pod Mamićevim uzdama, Hrvoje Braović i Boris Kubla, dosadašnji Vlakovi pomoćnici, u ponedjeljak su dobili otkaz. Iako dobivanje otkaza nije čudno, posebice kada radite za Zdravka Mamića, način na koji su postupili prema Braoviću, a vjerojatno i Kubli, zaista je dokaz da se radi o samovolji. 

'Dočekala me tajnica Vlatka, stavila na stol raskid ugovora i rekla: 'Potpiši!' Dobio sam otkaz u tri člana, bez ikakvih prava, otpremnine, bilo čega. I što ti onda vrijedi četverogodišnji ugovor? U njemu je bila klauzula da mi ništa ne pripada, samo plaća za tekući mjesec. Sam sam si kriv, potpisao sam se i ne gledajući, želio sam se vratiti u Dinamo, raditi ovdje', rekao je Braović u razgovoru za Sportske novosti.

O razlozima smjene nije govorio detaljno, jer ih očito ni sam ne može dokučiti. Međutim, iznio je zanimljiv detalj koji je vjerojatno utjecao na Mamićevu odluku.

'Dinamo je u Osijeku bio čvrst, kako i mora igrati. Premda prezentacija nije bila bajna, poletna, nije bilo kombinatorike i tih stvari zbog kojih su kao nas smijenili. Takva je priča, o tim glupostima, ponuđena iz kluba. Rekao bih ovako: bioprognoza je bila loša toga dana osobi koja donosi odluke. Da se tako kulturno izrazim. Ne vidim drugi razlog', zaključak je profesora Braovića, koji je opet na nogometnoj burzi.