STRAH OD NEREDA?

U Litvi izvanredno stanje zbog dolaska Dinama!

22.07.2014 u 09:22

Bionic
Reading

U Litvi smatraju uzvratni susret drugog pretkola Lige prvaka između Žalgirisa i Dinama (20.15) utakmicom visokog rizika pa su spremne velike mjere osiguranja

Ne previše lijep glas o Dinamovim navijačima proširio se već odavno u svaki kutak Europe. I zato više nije čudno kada mediji zemlje u koju stiže hrvatski prvak senzacionalistički pišu o mogućim huliganskim problemima, a manje o samoj utakmici.

Ništa drugačije nije ni u Litvi. Glavne vijesti vezane uz utakmice su one u kojima se piše o mjerama osiguranja koje je domaćin poduzeo kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Tako litavski portali tvrde da je u njihovoj državi izvanredno stanje i da će policijski službenici raditi u cijeloj zemlji.

Navijači Dinama koji su se zaputili u Vilnius prvo su suočeni s rigoroznom kontrolom na samoj granici, a zatim ih očekuje detaljan pregled na ulasku u grad. Posljednja kontrolna točka je na stadionu.

Oko stadiona bit će raspoređene jake policijske snage, a najavljeni su i policajci u civilu. Domaćim organima reda pomagat će i četiri hrvatska policajca (u Maksimiru su bila tri litavska policajca).

Litavska policija je poslala poruku Dinamovim navijačima da je Litva gostoljubiva zemlja u kojoj je svatko dobrodošao, ali da će poduzeti oštre mjere u slučaju provokacija i narušavanja javnog reda i mira.