pretjerana potrošnja

U Kataloniji zabrinuti zbog trenerovog odnosa prema Rakitiću: To se može osvetiti Barci...

15.12.2018 u 16:12

Bionic
Reading

Ernesto Valverde ponovo se našao pod kritikama zato što uopće ne odmara Ivana Rakitića i Sergija Busquetsa, a dnevnik Sport upozorava da bi se to moglo osvetiti Barceloni u proljetnom dijelu sezone...

'Kruh danas, glad sutra,' tako opisuje situaciju s Ivanom Rakitićem i Sergiom Busquetsom u Barceloni novinar dnevnika Sport Ernest Floch.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, ove sezone njih je dvojicu trener Valverde koristio u više od 80% minuta koje je Barcelona provela na terenu, a jedino je Bayernov Joshua Kimmich igrao više prethodnih mjeseci.

U Kataloniji kritiziraju stručnjaka na klupi Barce, jer smatraju da je potrebno svakom igraču pronaći alternative kako bi ostao svjež tijekom cijele sezone. Nije im jasno zašto su Rakitić i Busquets morali igrati protiv Tottenhama u utakmici koja ovog utorka nije bila rezultatski bitna za domaćina.

Spomenuti medij upozorava da bi se klubu s Camp Noua moglo dogoditi isto što i prošle sezone, da popusti u završnim mjesecima kada pada odluka u Ligi prvaka, ako ne dozira ključne igrače u veznoj liniji, poput Rakitića i njegovog prvog suradnika.

U svakom slučaju, naš 30-godišnji reprezentativac odigrao je već više od 60 utakmica u kalendarskoj godini, a njegov trener kao da ne može zamisliti udarnu momčad bez njega. Čak i u utakmicama u kojima bi i igrači iz drugog plana bili dovoljni za trijumf...