cijena u padu

Engleski velikan poslao službenu ponudu za Ivana Perišića

26.01.2019 u 09:41

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak milanskog Intera, Ivan Perišić, posljednjih dana često se spominje po talijanskim i španjolskim medijima, a sve u kontekstu transfera. U subotu su pak Englezi objavili kako je Arsenal poslao ponudu u Inter

Hoće li Perišić svoj 30. rođendan 2. veljače dočekati kao igrač Intera ili nekog drugogo kluba, teško je znati.

No, posljednjih dana, u španjolskim, ali i talijanskim medijima, a između ostalih i u 'ozbiljnoj' La Gazzetti dell Sport, Perišića se spominje zbog najave transfera. Istina, autori još uvijek ne znaju u kojem bi klubu hrvatski reprezentativac mogao završiti, no nekako su svi usklađeni i uvjerenja kako je madridski Atletico moguća nova destinacija Ivanu Perišiću.

  • +7
Ivan Perišić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ono na čemu temelje svoje stavove jest činjenica da trener Luciano Spalletti dvoji hoće li Perišića uopče korisititi u utakmici protiv Torina, ali i da se već kontaktirao kineski klub Dalian Yifang, u kojem igra bivši igrač Atletica, 25-godišnji Belgijanac Yannick Carrasco.

Osim toga, Inter bi, prema informacijama koje navode talijanski novinari, sada pristao i na 35-40 milijuna eura, što je prilično spuštanje cijene jer prije desetak dana pisalo se da Perišićeva 'ispisnica' košta 50 milijuna eura.

Drugim riječima, kako vrijeme odmiče, cijena mu pada, a to bi moglo sugerirati kako u Interu baš i ne forsiraju zadržavanje hrvatskog reprezentativca.

Na ruku im ide statistika, jer Perišić je u 18 prvenstvenih utakmica zabio tek tri gola, što sugerira da je u slabijoj formi nego u prethodne dvije sezone, kada je u istom periodu imao sedam golova (2017/18), odnosno šest golova (2016/17).

Tijekom subote, engleski BBC pustio je vijest kako je londonski Arsenal poslao službenu ponudu u milanski klub.