EUROPSKA LIGA

U Interu oduševljeni Kovačićem: On je jezgra naše veze

15.03.2013 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon uzvratne utakmice osmine finala Europa lige između Intera i Tottenhama na San Siru, riječi hvale za hrvatskog nogometaša Matea Kovačića stigle su od strane najvažnijih ljudi milanskog kluba, predsjednika Massima Morattija i trenera Andree Stramaccionija

Podsjećamo, Inter je nakon produžetka slavio 4:1, nakon što je regularni dio završio s 3:0, ali je svejedno ispao zbog gola u gostima (prva utakmica u Londonu završila je pobjedom Tottenhama 3-0). Kovačić je započeo susret i igrao do 79. minute, kada ga je Stramaccioni povukao na klupu.

'Kovačić je jezgra našeg veznog reda za budućnost i počinje shvaćati što od njega želimo. Odradio je sjajan posao dok je bio na terenu', komentirao je trener 'nerazzurra'.

Predsjednik Moratti imao je riječi hvale za cijelu momčad na borbenom duhu:

'Igrači su napravili ono što mediji nisu očekivali, iz sebe su izvukli sav ponos. Ispali smo, ali smo bili opasni. Svi smo jako ponosni na ovu momčad i mogu im samo čestitati. Kovačić? On ima sjajnu osobnost, moglo se to vidjeti u utakmici. Pokazuje veliku zrelost.'

Inter - Tottenham 1:0


Po završetku uzvratne utakmice osmine finala Europa lige između milanskog Intera i Tottenhama na San Siru došlo je do rasističkog vrijeđanja od strane Interovih navijača spram tamnoputih igrača londonskog kluba.

Posebno je na meti domaćih navijača bio Togoanac Emmanuel Adebayor, čiji je gol ujedno i zaslužan za prolazak 'spursa' u četvrtfinale.

'To je jako osjetljiva situacija. Bilo je vrlo, vrlo lako čuti uvredljivo skandiranje i siguran sam da će UEFA djelovati po tom pitanju. Teško je to i za Inter jer je to nešto što im se na neki način već dogodilo prije', komentirao je trener Tottenhama Andre Villas-Boas

Podsjećamo, u veljači je Inter novčano kažnjen zbog rasističkog vrijeđanja njihovih navijača spram bivšeg igrača kluba Marija Balotellija u utakmicama Serije A protiv Chieva i Milana.

Inter - Tottenham 2:0
Inter - Tottenham 3:0
Inter - Tottenham 3:1
Inter - Tottenham 4:1