I TURCI GA SE ODREKLI

U Hajduku nisu imali strpljenja, ali ostvario je veliki transfer. Sada odlazi u Rusiju

04.01.2024 u 21:19

Bionic
Reading

Sredinom srpnja 2023. godine za milijun eura preselio je iz Varaždina u Trabzonspor, kojeg je tada vodio Nenad Bjelica. Očekivalo se da će bivši Hajdukov dragulj Tonio Teklić i u Turskoj pokazati ono što je pokazivao u Baroknom gradu, ali s Bjeličinim otkazom i Teklić je 'potonuo'

Splitsko dite, Tonio Teklić, koji je sa 16 godina postao igrač Hajduka, u bijelom dresu nije igrao koliko je želio, te je čak u tri navrata odlazio na posudbu. Četvrti put kada je otišao, (ponovno) u Varaždin, pokazalo se kao dobar potez, jer iz Varaždina je zaslužio poziv turskog Trabzonspora.

Tada je još momčad iz Trabzona vodio hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, ali odlaskom Bjelice (sada je u Union Berlinu), ponestalo je i vjere u Teklića.

Čini se da je barem za sada Trabzonspor krupan zalogaj za njega, pa su ga Turci poslali na posudbu u Rusiju u tim Ahmat Grozni. Zapravo, Trabzonspor je prihvatio ponudu Rusa, dok Teklić tek treba da pristane na to, ali očekuje se i da hoće jer je svjestan da neće igrati u Turskoj.

Za tursku ovaj 24-godišnjak igrao je u šest utakmica, ali bez konkretnijeg učinka.

Teklić je u dresu Varaždina odigrao ukupno 74 utakmice i dao je 13 golova uz devet asistencija, dok je u dresu Hajduka nastupao 37 puta te dao dva gola uz jednu asistenciju.