strah od nereda

U Francuskoj masovna otkazivanja utakmica taman kad je Monacu krenulo

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Francuska nogometna liga je u četvrtak objavila da odgađa prvenstvene utakmice 17. kola Monaco-Nica i Saint-Etienne-Marseille koje su se trebale igrati u petak i nedjelju nakon što su otkazane i utakmice PSG-Montpellier i Toulouse-Lyon planirane za subotu, a sve zbog prosvjeda koji su najavljeni za ovaj vikend.

Utakmica Monaco-Nica, derbi jugoistoka zemlje, odgođena je "'na zahtjev vlade prinčevine Monaco s kojom je suglasna Prefektura Alpes-Maritimes' te 'na zahtjev Prefekture Loire', objavila je u svom priopćenju LFP.

  • +3

Liga prvaka, 3. kolo; PSV - Tottenham, Club Brugge - Monaco

Izvor: Profimedia / Autor: BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Povjerenstvo za natjecanja Lige 'će kasnije odrediti datum' za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva, dodaje se u priopćenju.

LFP u svom priopćenju ne spominje prosvjede, ali prema pisanju dnevnika 'Nice Matin', postoji bojazan da policijske snage predviđene za osiguravanje reda i mira za vrijeme susreta ne bi bile dovoljne da zajamče sigurnost navijačima na stadionima. Tradicionalno, navijači Nice dolaze u Monaco na skuterima u koloni uz policijsku pratnju.

To nije dobra vijest za Thierryja Henryja, jer Monaco je napokon pobjedama protiv Caena i Amiensa počeo bježati s dna ljestvice i Nica koju vodi Patrick Vieira činila se kao idealna nova žrtva.

Postoje naznake da bi moglo doći do odgode svih utakmica 17. kola francuskog prvenstva. U utorak je pariška policija objavila da utakmica PSG-Montpellier odgođena 'kako bi se mogle mobilizirati sve policijske snage da budu na raspolaganju snagama reda zbog prosvjeda najavljenih za 8. prosinca'.