PREVIŠE RISKIRALI

U Ferrariju priznali: Mi smo krivi, ne Alonso!

26.03.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Ravnatelj F1 ekipe Ferrari Stefano Domenicali priznaje da je odluka o neulasku u boks nakon slomljenog krilca Fernanda Alonsa bio rizik koji se nije isplatio

Španjolski 31-godišnji vozač ostao je bez važnih bodova na Velikoj nagradi Malezije i sada zaostaje 22 boda za Sebastianom Vettelom u ukupnom poretku. Razlog tome je pomalo čudna odluka da ostane na stazi i ne uđe u boks nakon što je slomio prednje krilce u drugom zavoju utrke zabivši se u stražnji kraj Vettelovog Red Bulla.

Takva odluka nije se isplatila Alonsu kojem je na startno ciljnoj ravnini krilce odletjelo ispod bolida, zaglavilo se i onemogućilo kočenje, pa je svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine svoju 200. utrku u karijeri završio u pješčanoj klopci.

'Na kraju možemo reći da smo jako risikirali i da se to nije isplatilo. Dolazila je ta promjena guma s kišnih na suhe...u normalnim okolnostima očito je da moraš ući i promijeniti krilce, ali u ovim uvjetima da je krilce izdržalo do trenutka promjene na suhe gume on bi bio heroj vikenda. Nažalost, nije izdržalo već je odletjelo ispod i nismo mogli ni doći do boksa,' objasnio je Stefano Domenicali cijelu situaciju pa zatim priznao:

'Odluka je donesena s kontrolnog zida. Fernando je naravno mogao reći kakav je osjećaj u bolidu, ali nije mogao vidjeti kakva je šteta. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost kao cijela ekipa. Ovo je bilo prilično nesretno.'

Alonso je nakon utrke razočaran izjavio da je mogao pobijediti u Maleziji.

'Naravno da Fernando nije sretan zbog nula bodova, ali on je zreo, gleda naprijed i pozitivan je, jer je svjestan da imamo s čime boriti se. Šteta je što smo izgubili važne bodove, ali potpuno je fokusiran i spreman za sljedeću utrku,' otkriva šef Ferrarija.