BEZ EUFORIJE

U Ferrariju priznaju: Bit će iznenađenje ako budemo najbrži!

27.02.2013 u 16:05

Bionic
Reading

Prvi čovjek F1 momčadi Ferrari Stefano Domenicali nada se malom zaostatku za najbržima na prvoj utrci sezone

Talijanska momčad je prošle godine katastrofalno startala. Imali su na zimskim testiranjima dvije sekunde sporiji bolid od McLarena i Red Bulla, a tek su sredinom sezone postali nešto konkurentniji. Svejedno, Alonso se i s takvim bolidom borio za titulu prvaka do posljednjeg zavoja posljednje utrke i na kraju ipak završio kao viceprvak.

Uoči nove sezone stvari se čine puno bolje za Ferrari. Na prva dva kruga testiranja njihovi su vozači Felipe Massa i Fernando Alonso bili uz bok najbržima i čini se da je F138 puno perspektivniji projekt od prošlogodišnjeg F2012 bolida. Ipak, momčad ne vjeruje da su tijekom zime potpuno nadmašili konkurenciju.

'Situacija se u ovom trenutku čini u redu. Uskoro ćemo točno znati kako stvari stoje, iako ne baš u Melbourneu jer to je tek prva utrka. No, po mom mišljenju, cilj nam mora biti malo zaostajati za vodećima. Bit ću iznenađen ako budemo imali najbrži bolid, jer nismo ga imali na kraju prošle godine, a pravila se nisu mnogo promijenila,' izjavio je šef F1 ekipe Ferrarija Stefano Domenicali pa dodao:

'Ako smo dovoljno blizu, u par desetinki, onda će u tako dugoj sezoni sve biti moguće. Moramo se potruditi da budemo blizu najbržima, tada vozač i momčad mogu napraviti razliku na stazi.'