PROPUSTIO VETTELA?

U Ferrariju ogorčeni na Schumachera

03.12.2012 u 19:24

Bionic
Reading

Predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo priznao je da je razočaran postupkom sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera koji je na Velikoj nagradi Brazila bez prave borbe dopustio Sebastianu Vettelu da ga prestigne

Schumacher je pet od sedam naslova svjetskog prvaka u Formuli 1 osvojio vozeći za Ferrari, pa su u talijanskoj momčadi vjerojatno očekivali da će njegovo srce u završnoj utrci sezone biti na strani Fernanda Alonsa. Ferrarijev Španjolac se u Sao Paulu borio za naslov protiv Red Bullovog Nijemca Vettela koji je već u prvom krugu pao na posljednje mjesto. U završnici je lovio što bolje mjesto, a na tom je putu lakoćom prestigao i Schumachera koji je za upravljačem Mercedesa vozio posljednju utrku u karijeri.

Vettel je na koncu bio šesti što mu je bilo dovoljno za naslov, a Schumacher nije krio da je oduševljen što je njegov sunarodnjak treći put postao svjetski prvak. Sve to nije dobro 'sjelo' ljudima iz Ferrarija.

'Razočaran sam jer sam očekivao malo drugačiju posljednju utrku Michaela Schumachera. Ipak se radi o vozaču koji je s Ferrarijem proživio neke od najčudesnijih trenutaka u karijeri i s kojim se osjećamo vrlo bliski,' poslao je jasnu poruku Di Montezemolo.

Vettel je u kiši okupanom Sao Paolu prilično lako prešao sunarodnjaka na oproštaju