strašna momčad

U Danskoj se rađa rukometni Dream Team; najbolji svjetski golman u senzacionalnom transferu stiže u Aalborg

04.04.2022 u 15:20

Bionic
Reading

Najbolji svjetski rukometaš u 2021. godini, sjajni danski golman Niklas Landin (33), sljedećeg ljeta napušta njemački Kile u kojem je proveo osam sezona te se vraća u domovinu, u momčad Aalborga

Danski Aalborg izuzetno je ambiciozan projekt koji je već počeo davati rezultate. Prošle sezone je Aalborg izborio Final Four rukometne Lige prvaka, u polufinalu je pobijedio Flensburg (26:21), ali u finalu je teško stradao, Barcelona je uvjerljivo slavila 36:23.

No, čelnike kluba sa samog sjevera Danske to nije obeshrabrilo, dapače. Krenuli su po nova pojačanja s kojima će biti još jači i konkurentniji.

Aron Palmarsson je već tu, a od sljedeće sezone priključuje se Mikkel Hansen (zbog ozljede i bolesti će propustiti prvi dio sezone!) i svi su mislili da zvučniji transfer Aalborg ne može odraditi. A onda je stigla prava transfer-bomba!

Od ljeta 2023. godine novi član Aalborga je najbolji rukometaš za 2021. godinu i jedan od najboljih golmana svih vremena Niklas Landin (33)!

Fantastičan je to posao Aalborga, Landin nakon osam godina napušta Kile u kojem je igrao uz našeg Domagoja Duvnjaka te se vraća u domovinu.

'Imao sam fantastične godine u Njemačkoj, ali sada su tu i neki obiteljski izazovi koji zahtijevaju da se vratim u Dansku. U isto vrijeme želim da ostanu i određene sportske ambicije, koje ću moći zadovoljiti u Aalborgu', pojasnio je Landin i nastavio:

'Pratim kako se klub razvija, posjetio sam ga nekoliko puta i vidio fantastičnu atmosferu. To me je impresioniralo i radujem se što ću biti dio tog projekta', rekao je Niklas Landin koji je s Aalborgom potpisao ugovor do 2027. godine.