PREVIŠE NEPOZNANICA

Tužni Schumijev rođendan opet pod velom tajni

03.01.2015 u 10:33

Bionic
Reading

Michael Schumacher slavi 3. siječnja svoj 46. rođendan, a u kakvom se stanju nalazi nakon teške skijaške nesreće i pola godine u induciranoj komi, potpuno je nepoznato...

Schumacher je prije nešto više od godinu dana, 29. prosinca 2013. godine pao na skijanju i teško ozlijedio glavu. Od tada do danas sedmerostruki F1 prvak bori se za normalan život, a u kojoj je fazi ta borba ostaje potpuna nepoznanica.

Potvrđenih informacija je malo. Zna se da je prošlog proljeća Schumi izašao iz inducirane kome te je nakon rehabilitacije prebačen u svoj dom na jezeru Ženevi u Švicarskoj. To je sve. O njegovom psihičkom i fizičkom stanju možemo samo nagađati.

Jedini koji je izlazio u javnost s informacijama o Schumacherovom stanju bio je Philippe Streiff, bivši F1 vozač koji je također stradao u nesreći i završio u invalidskim kolicima. Francuz tvrdi da je obiteljski prijatelj Schumacherovih te da je Michael u kolicima, ne može govoriti i povremeno gubi pamćenje. Također je rekao kako posljednjih tjedana rade na njegovom uspravnom držanju.

Schumacherova obitelj brzo je reagirala putem glasnogovornice te objavila kako Streiff uopće nije Michaelov prijatelj te nije jasno otkud mu te informacije. 'Ima napretka, ali pred Michaelom je još uvijek duga i teška borba,' još jednom smo čuli puno puta čuvenu službenu izjavu nakon koje su brojni fanovi velikog Nijemca opet zapeli na početku, bez prava na istinite informacije o svom idolu.

Sam rođendan prolazi mirno. F1 momčadi sjetile su ga se na Twitteru, kao i pojedini njemački i svjetski mediji, ali uz puno manje publiciteta nego prije šest dana, kada je bila obljetnica tragične nesreće.

No, da sve vijesti ne bi bile tužne tu je 15-godišnji sin Mick, aktualni karting viceprvak Europe i Njemačke. On je u prosincu u Valenciji po prvi put testirao jedan bolid te je tako napravio prvi ozbiljni korak prema Formuli 1. Nema sumnje da je motiviran nastaviti gdje je tata stao. Ako je naslijedio barem pola talenta, u elitnom automobilističkom natjecanju vidjet ćemo ga brzo. Financijske potpore tom projektu sigurno neće nedostajati...