RUŽAN EPILOG

Tužna vijest za istinske fanove Formule 1!

18.03.2015 u 07:55

Bionic
Reading

Formula 1 ostala je bez još jedne utrke s dugom tradicijom. U 2015. nećemo gledati VN Njemačke, a potvrdio je to direktor staze u Hockenheimu Georg Seiler

Od 2008. dvije staze izmjenjivale su se u domaćinstvu za VN Njemačke. Ove sezone utrka se trebala održavati u Nürburgringu, ali je to otpalo zbog financijskih problema pa je trebao uskočiti Hockenheim.

No ni ondje nije bajna situacija pa je direktor te utrke Georg Seiler odbacio takvu mogućnost.

'Nemamo više nade da će se ovdje održati Formula 1. Jednostavno nema dovoljno vremena za prodaju ulaznica i organizaciju utrke, jer bi u suprotnom kvaliteta događaja bila narušena', rekao je Seiler koji je svjestan kako ne može zadovoljiti milijunske apetite šefa F1 Bernieja Ecclestonea.

Bolidi su po njemačkoj stazi trebali juriti 19. srpnja, a umjesto toga u petak se očekuje službena potvrda izbacivanja Grand Prixa Njemačke prvi put nakon 1960. godine.

Dakle, tradicija od 55 godina bit će uništena, no čelnici Formule 1 ionako više ne drže do legendarnih utrka, bitan je samo novac. Tako u ovom sportu više nema i velikih utrka poput VN San Marina i VN Francuske...

Inače, kao jedan od razloga financijskih muka za Nijemce navodi se slaba posjeta koja je počela drastično opadati kada je Michael Schumacher 2012. otišao u vozačku mirovinu.

Ako se ne dogodi čudo, u kalendaru će biti 19 utrka, a momčad Mercedesa koja je dominirala 2014. neće imati domaću utrku.