IMAO JE SAMO 25 GODINA

Tužna objava iz ekipe španjolske legende: Nikada nećemo zaboraviti njegov vječni osmijeh

19.05.2023 u 16:19

Bionic
Reading

Biciklistički tim EOLO-KOMETA, u vlasništvu španjolske legende Alberta Contadora, potvrdio je da je preminuo njihov vozač Arturo Gravalos (25)

Gravalos, koji se timu pridružio 2019. godine, operiran je 2021. godine nakon što mu je otkriven tumor na mozgu kada se žalio na glavobolju tijekom treninga. Iako je operacija prošla dobro, morao je imati više dodatnih operacija kako bi pokušao ukloniti tumor. Tim je u petak potvrdio njegovu smrt rano ujutro. Njegova posljednja utrka bila je na Giro del Medio Brenta 2021. godine.

'S dubokim žaljenjem i neizmjernom boli EOLO-KOMETA biciklistički tim objavljuje rano jutros da je naš vozač Artur Gravalos preminuo. Biciklist iz Riojana 2. ožujka napunio je 25 godina. Njegova smrt ostavlja nezamjenjivu rupu u našim srcima, jer nikada nećemo zaboraviti njegovu radost i vječni osmijeh. Njegova volja za životom, uvijek prisutna i prije pojave bolesti, ostavila nam je tisuće čarobnih trenutaka u konkurenciji i izvan nje', piše u priopćenje tima u kojem se dodaje:

'Gravalos je u studenom 2021. operiran zbog tumora na mozgu koji mu je dijagnosticiran nekoliko tjedana ranije, nakon nekoliko dana s čudnim osjećajima tijekom treninga. Ishod te operacije bio je vrlo pozitivan, no biciklist je morao nekoliko puta biti podvrgnut operaciji kako bi se pokušao iskorijeniti tumor. Arturo nikada nije odustao, jer je to bila njegova priroda, da ponovno obuče startnu majicu. Nije postavio rok za taj povratak, ali je bio jasan da će svaku utrku dočekati kao priliku koju mu život pruži.'

'Arturo je želio ostaviti svoj trag u sportu koji je toliko volio i u kojem je stekao toliko ljubavi… Život je pred njega u zadnje vrijeme stavio toliko prepreka i on je uvijek, uvijek, reagirao najbolje što je mogao, svladavajući ih s najvećim pozitivizmom. Zadržao je svoju tugu ili žaljenje za sebe, odbijajući im dati kontinuitet. Naoružan svojim ogromnim osmijehom, svojom bliskošću i iskrenošću, bio je sav u izgradnji, podršci, hvaljenju i zahvaljivanju. Nikada te nećemo zaboraviti, Arturo. Počivaj u miru. Tražimo najveće poštovanje prema njegovoj obitelji, prijateljima i voljenima u ovom teškom trenutku.'