HRVATSKI NAVIJAČI

'Tužit ćemo Grke za pokušaj ubojstva'

Hrvatski navijači u Grčkoj (10)

Hrvatski navijači u Grčkoj (10)

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić / PIXSELL

Noć nakon divljačkog napada hrvatski su navijači još uvijek sređivali dojmove od nevjerojatne scene na tribinama stadiona Karaiskaki, gdje su napadnuti Molotovljevim koktelima, zbog čega je jedan nesretni navijač ostao bez dijela prsta

Hrvatski navijači su s velikom dozom optimizma otputovali u Grčku kako bi pomogli reprezentaciji da stigne do pobjede. Međutim, tijekom dana grčki huligani potpomognuti srpskima provocirali su hrvatske navijače.

Pravi je kaos nastao u drugoj minuti utakmice, nakon što se na zapadnoj tribini stadiona pojavila skupina od 50-ak zamaskiranih huligana. Bili su u motorističkim kacigama i crnim jaknama, od kojih je većina bila Srba sa službenim akreditacijama, a pustili su ih domaći redari.

'Ovakvo nešto nisam u životu doživio, ljudi su se spustili niz tribinu bez da ih je itko pregledao, a definitivno to nisu bili obični navijači, već huligani spremni možda i na ubojstvo. Kako drugo nazvati to što su oni izveli? Prema nama su bacili eksplozivnu napravu u obliku baklje, ali iz koje je izletio plamen pet-šest metara u zrak. Da je bila preciznija, od te naprave moglo je stradati barem 50-ak ljudi', ogorčen je jedan od navijača koji se u skupini KN 'Uvijek vjerni' brodom vraćao prema Italiji.

Strah su naravno preživjeli i ostali, a iz Kluba navijača 'Uvijek vjerni' najavljuju tužbu za pokušaj ubojstva protiv organizatora i MUP-a Grčke.

'Jedino tako možemo okvalificirati ovaj napad, jer dečko je nedužan stradao na tribini, a organizatori utakmice, posebice policija uopće nisu reagirali na baklje i Molotovljeve koktele koje su bacili prema nama. Pitamo se samo kako bi UEFA reagirala da se nešto slično dogodilo u Zagrebu', završio je ljuti hrvatski navijač.

Napad na hrvatske navijače (1)
Napad na hrvatske navijače (2)

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi